Felturbózott "gyerektablet" - Vinci Tab II

Farkas Norman - 2012. június 2.

Megújult a  kisgyermekeknek szánt Vinci Tab táblagép. A kütyü új kiadása nem kecsegtet túl sok előrelépéssel, legfőbb újítása, hogy WiFi-képes verzióban is elérhető.

A gyártó szerint a Vinci Tab az egyetlen "gyerekbiztos" táblagép a piacon. Ez nem csoda, hiszen ellenálló képességének köszönhetően a gép kitartóan tűri a csöppségek csapásait. A tablet körül kialakított, piros színű keret biztosítja, hogy a gyerkőcök különösebb erőlködés nélkül fogást találjanak rajta. A készülék igazi megváltás lehet azon szülők számára, akik szívesen tanítanák gyermeküket táblagépes appok segítségével, ám értékes - és sokszor kényes - nettáblájukat nem merik bevetni a cél érdekében.

Nemrég megjelent a tavaly bemutatott Vinci Tab új kiadása. Mint fentebb említettem, a Vinci Tab II csak minimálisan tér el elődjétől: az Android rendszerrel, microSD kártyahellyel és 3 megapixeles kamerával felszerelt újdonságban ugyanaz a 7 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyő teljesít szolgálatot, mint elődjében,  sőt a memória mérete (512MB) és a belső tárhely kapacitása (8GB) is változatlan maradt. Előrelépés viszont, hogy az új verzió egy  1,2GHz órajelű ARM Cortex A8 processzort kapott (az eslő Vinciben 1GHz-es van) és a szimpla microUSB-vel szerelt kiadás mellett beépített WLAN modullal is kérhető, mely nagyban megkönnyítheti a szoftvereket frissítgető szülők dolgát. Apropó szoftverek! A szerkezethez három szintre tagolt tanító alkalmazásokat vásárolhatunk, gyárilag azonban csak néhány bemutatót, zenés videót és interaktív mesekönyvet találunk rajta .

A Vinci Tab II már elérhető a SkyMall és az Amazon webáruházaiban. A WiFi-s masináért 250 dollárt kell kicsengetni, a microUSB-s modell pedig 199 dollárt kóstál. Jó hír, hogy a Vinci leszállt a földre az árakkal, ugyanis a táblagép első generációját annó még 389 dollárért kínálta.

 

[Forrás: Engadget]

 

Kulcsszavak: gyerek, táblagép, Vinci
Vissza