Microsoft Surface RT: 499 dollártól [Videó]

Farkas Norman - 2012. október 18.
A Microsoft elárulta, hogy mikor és milyen árcédulával érkezik Windows 8 RT operációs rendszer köré épülő táblagépe, a Surface RT. A gép ára 499 dollárról indul, így egy szinten lesz az iPaddel, viszont nem üti ki a ringből a házon belüli versenyzőket, azaz a szoftveróriás partnerei által gyártott, Windows RT alapú masinákat. A vállalat egy új reklámfilmet is megosztott a hamarosan piacra kerülő kütyüről.

A Microsoft végre elárulta, hogy a Surface RT táblagép mikor, s milyen árral válik elérhetővé. A készülék piaci premierje október 26-én lesz, s első körben az Egyesült Államokban, Kanadában, Kínában, Németországban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Hong Kongban lehet majd megvásárolni. A 32GB-os háttértárral szerelt Surface RT lesz a legolcsóbb, ára az érintőgombos Touch Cover tok nélkül nettó 499 dollár körül alakul, de ha a tokot is kérjük hozzá, akkor már nettó 599 dollárt kell érte kicsengetnünk. A 64GB-os verzió Touch Coverrel együtt nettó 699 dollárt kóstál majd. Lehetőség lesz a Touch Cover külön megvásárlására is, ebben az esetben 119,99 dollárt kell otthagynunk a kasszánál a piros, fekete, fehér, magenta és ciánkék színben megjelenő kiegészítőért. A nyomógombos billentyűzetet előnyben részesítő felhasználók biztos szívesen veszik majd használatba a Type Cover nevű mágneses tartozékot, mely nettó 129,99 dollárba fog kerülni.

A fenti árakból jól látható, hogy a Microsoft nem akart kiszúrni a gyártópartnereivel, hiszen prémium áron kínálja saját termékét. Ez nem mondható el például a Google-ről, aki nemrég egy ár/érték arányáról híressé vált referenciamodellt indított harcba a Nexus 7 "személyében", s így komoly konkurenciát állított partnerei elé az Android platformon belül. Az persze más kérdés, hogy a felhasználók mennyit profitálhatnak ezekből az árpolitikákból, hiszen leszorítás hiányában a többi Windows 8 RT rendszerű gép is borsos áron érkezhet, miközben a Nexus 7 hatására sorra jelennek meg a jól felszerelt, de olcsó androidos tabletek.

A Microsoft nem sokkal a Surface RT premierjének és várható árának leleplezése után közzétette a készülék legújabb reklámfilmjét is, mely alant megtekinthető. A felvételből kiderül, hogy milyen szolgáltatásokkal és alkalmazásokkal próbál elkápráztatni bennünket a szoftveróriás gyönyörű újdonsága.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Vissza