iPad 4 - Lightning csati, A6X processzor és LTE

Kütyü Magazin - 2012. október 25.

Az iPad negyedik generációja az elődénél kétszer gyorsabb A6X processzorral, vadonatúj Lightning csatlakozóval és LTE hálózati támogatással ötvözi a hihetetlenül éles képet nyújtó Retina képernyőt.

A nagyközönség nem is számított arra, hogy az Apple az iPad mini mellett egy másik táblagépet is bemutat a szerdai sajtóeseményen, ezért nagy meglepetés ért mindenkit, amikor Tim Cook leleplezte a negyedik generációs iPad-et.

Az iPad 4, vagy a Retina képernyős iPad - ahogy az Apple nevezi - csak néhány ponton különbözik az előző iPad-től, ezek a különbségek viszont nagyon fontosak. A legizgalmasabb változás a processzorban figyelhető meg, ezt az amúgy sem lassú kétmagos A5X-ről a nála kétszer gyorsabb, szintén kétmagos A6X-re cserélték. A második ráncfelvarrás a rendszercsatlakozót érinti. A korábbi 30 tűs csatinál praktikusabb, kisebb és strapabíróbb, 9 tűs Lightning figyel a gép alján. További előrelépés figyelhető meg az új iPad nano-SIM foglalattal ellátott kiadásában, mely az elődénél fejlettebb LTE támogatással bír.

Egyebekben nem történt változás az iPad 3-hoz képest, a negyedik generációs táblagép külseje és 2048 x 1536 pixel felbontású, 254ppi-s Retina képernyője is az elődöt idézi.

Az iPad 4 november 2-án landol hazánkban,indulóára 149 990 forint.

További információkat az Apple oldalán találsz a tabletről.

Vissza