Nem megbízható az Apple térképszoftvere

Farkas Norman - 2012. szeptember 25.

Az iOS 6-ban debütált az Apple saját térképe, mely az eddigi tapasztalatok szerint bőven hagy kívánnivalót maga után. A Google kezében lévő Motorola kapott az alkalmaon, s előállt egy reklámmal, melyben az "iLost" nevet aggatja a tökéletlen szoftverre. A Nokia szintén kitért az Apple Maps gyengeségére, de kissé visszafogottabb formában tette ezt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az iOS 6 egyik legnagyobb újításaként bemutatott Apple térképszoftver hajlamos rossz helyen megjeleníteni a címeket, ráadásul a keresés funkciója is megbízhatatlan. Ez nagy visszalépést jelent a Google megoldásához képest, melyet korábban alkalmaztak az iKütyükben, de az Apple szerint az új, s még kiforratlan programban gyors javulás várható a közösségi adatbázisok folyamatos felépítése jóvoltából.

A keresőóriás tulajdonában lévő Motorola rögtön ráugrott az Apple Maps gyengeségére, s kreált egy reklámot, melyben összehasonlítja a Droid RAZR M és az iPhone 5 térképét, s természetesen a Google megoldása bizonyul használhatóbbnak.

A Nokia egy szimpla összehasonlítást tett közzé, melyben a Windows Phone 8 alapú Lumia 920, az androidos Galaxy S III és az iPhone 5 navigációs szoftverét méri össze különböző szempontok szerint. A finn gyártó elismerte, hogy az útinfó szolgáltatás frontján a Google megoldása használható a legtöbb országban, de az is kiderült, hogy az útvonaltervezés, a kiterjesztett valóság és az offline navigáció terén a Nokia a nyerő. Pontosabban lesz a nyerő, hiszen még nincsenek Windows Phone 8 alapú modellek a piacon.

Vissza