GooPad mini - 99 dolláros iPad mini másolat Android alapokon

Farkas Norman - 2012. október 26.

Máris megjelent az iPad mini kínai másolata. A 99 dollárért kínált Android-alapú készülékkel ugyanaz a cég rukkolt elő, aki nemrég az iPhone 5 klónjával szerzett hírnevet.

Már nem lepődünk meg, ha egy ismert gyártó termékéről gyengébb tudású, de hasonló külsejű kínai klón készül, ám abszolút figyelemreméltó, amit a GooPhone I5 és a GooPad mini alkotója művel.

A kínai gyártó ugyanis szemtelenül lekoppintotta az Apple iPhone 5-öt, s az alig, hogy bemutatott iPad minivel sem tett másként. A jó hír, hogy az utánzatok meglepően jó felszereltséget kaptak, így nem csak az eredeti modellekre hajazó külsejük, hanem a tudásuk miatt is sikeressé válhatnak.

 

 

A cég  iPad mini klónja a GooPad mini nevet kapta és az eredeti Apple tablethez hasonlóan egy 8 colos, 1024 x 768 pixel felbontású érintőképernyővel operál. Az 1,4GHz-es, kétmagos processzorral meghajtott és 8GB belső tárhellyel ellátott gépben egy 2 megapixeles hátlapi és egy VGA előlapi kamera teljesít szolgálatot, fedélzetén pedig az Android 4.1 operációs rendszer fut. Persze az iOS látványvilágától távol áll a natúr Android felület megjelenése, éppen ezért egy iLunch nevű kezelőfelületet is varázsoltak a készülékre, mely megszólalásig hasonlít az Apple mobil rendszeréhez. Természetesen elérhető a készülékről a Google Play Store, így rengeteg alkalmazás áll a leendő tulajdonosok rendelkezésére.

A GooPad mini nem csak az iPad minit idéző külseje és kellemes felszereltsége teheti népszerűvé, hanem ára is, ami 99 dollár, azaz cirka 22 ezer forint körül alakul. Az eszköz novemberben landol a piacon, de Kínán kívül valószínűleg csak internetes vásárlás útján lehet majd hozzájutni.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon az Apple miként reagál a kínai újdonságra, de sejtjük, hogy nem fogadja örömmel a sikervárományos klón létezésének tényét.

 

 

[Forrás: Gizmodo]

 

Vissza