Archos 80 Cobalt - Android ICS 8 hüvelyken

Farkas Norman - 2012. november 5.

Egy nyolchüvelykes táblagéppel rukkolt elő a francia gyártó, mely kétmagos processzorral, kedvező árral és Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel indul harcba a vásárlók kegyeiért.

 

Az iPad minivel megegyező méretű és felbontású érintőkijelzővel, tehát egy 7,85 hüvelykes, 1024 x 768 képpont megjelenítésére alkalmas panellel érkezik az Archos legújabb táblagépe, a 80 Cobalt. A készülék egyebekben nem hasonlít az Apple modelljére sem szoftveres, sem pedig hardveres szempontból.

 

 

A Cobalt lelke egy kétmagos, 1,6GHz-es processzor, melyet 1GB RAM és egy  négymagos grafikus gyorsító egészít ki, a belső memória mérete 8GB. Az Android 4.0 ICS rendszert futtató tablet természetesen microSDHC kártyahelyet,  WiFi és Bluetooth modult is kapott, a képalkotási képességeiért egy 2 megapixeles hátlapi- és egy VGA előlapi kamera felel.

Egyelőre nem tudni, hogy az Archos 80 Cobalt pontosan mikor és milyen árcédulával landol a piacon, de felszereltsége azt sugallja, hogy pénztárcabarát ajánlat lesz.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

 

Vissza