Jolla: Android és Windows Phone elemekkel [Videó]

Farkas Norman - 2012. november 22.

Videón csodálhatjuk meg a MeeGo alapjaira épülő Jolla Sailfish OS rendszert, melynek kezelőfelületében az Android és a Windows Phone elemei is fellelhetők. Az új (vagy megújult) platform ennek ellenére abszolút nem tűnik koppintásnak, mert egyedi módon jelennek meg benne az átvett komponensek

A MeeGo utódjának tekinthető Jolla Sailfish OS nemrég egy sajtótájékoztatón is bemutatkozott, melyen kiderült, hogy az új rendszer köré épülő okostelefonokban ST-Ericsson processzorok teljesítenek majd szolgálatot. Szintén újdonság, hogy a finn DNA szolgáltató csatlakozott a Jolla támogatóinak sorába, így biztosra vehetjük, hogy kínálatában elérhetők lesznek a platformot képviselő kütyük.

Az eseményen hullott le a lepel az alábbi videóról is, mely bemutatja  a Sailfish OS kezelőfelületét, amiben az Android rendszer ikonjai és a Windows Phone rendszer többfunkciós csempéi is megjelennek, persze jelentősen átalakított formában. Érdekesség, hogy a Jolla platform képes lesz az Android alkalmazások futtatására és a multitaskingra is, így könnyen felveheti a versenyt a konkurens megoldásokkal.

 

 

 

Vissza