Galaxy Xcover 2 – Strapamobil Android 4.1 Jelly Bean alapokon

Farkas Norman - 2013. január 26.

A Samsung új strapamobilja kétmagos processzorral, négyhüvelykes WVGA kijelzővel és Android 4.1 Jelly Bean rendszerrel a fedélzetén áll ellen a víz,- por- és ütés okozta behatásoknak – az IP67 tanúsítvány által meghatározott szinten.

A dél-koreai óriás hivatalosan bemutatta a Galaxy Xcover utódját, mely stílszerűen a Galaxy Xcover 2 nevet kapta. Elődjéhez hasonlóan az Xcover 2 is az IP67 szabványnak megfelelően veszi fel a harcot a vízzel, a porral és az ütésekkel szemben, ami sok felhasználó számára rendkívül vonzó tulajdonság. A jó hír, hogy az újdonság tudását tekintve nagy előrelépések figyelhetők meg az első Xcoverhez képest, esetében egész jó hardverrel és szoftverrel kombinálták a strapabíró kialakítást.

A 130,5 x 67,7 x 12 milliméteres és 149 gramm tömegű készülék lelke egy 1GHz-es, kétmagos processzor, amit 1GB RAM és 4GB belső tárhely egészít ki. Jó hír, hogy utóbbi microSDHC kártyával tovább bővíthető. Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszert futtató telefon előlapján egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású (WVGA) érintőképernyő és egy VGA előlapi kamera figyel, hátul pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített kamera kapott helyet. A hátlap alatt egy 1700mAh kapacitású akkumulátor található. Természetesen aGPS, WiFi és Bluetooth modul is van a gépezetben. Érdemes megemlíteni, hogy az Xcover 2 hátlapját egy biztonsági zár óvja attól, hogy ütődés esetén lepattanjon. Hasonló elven oldották meg a Swatch órák elemfedőjének rögzítését is.

Ha egy elfogadható hardver, egy viszonylag friss szoftver és egy ellenálló burkolat egymásra talál, annak bizony ára van. Ennek megfelelően a Galaxy Xcover 2-ért körülbelül 95 ezer forintot kell majd kicsengetnünk.

 

 

 

[Forrás: Samsung]

Vissza