Galaxy S IV – Snapdragon 600 és Exynos processzorral is?

Farkas Norman - 2013. március 1.

A friss hírek szerint a március 14-én debütáló Galaxy S IV amerikai kiadásában Snapdragon 600, Európába szánt verziójában pedig nyolcmagos Exynos 5 processzor duruzsol majd.

Már biztosan tudjuk, hogy mikor és hol hullik le a lepel a dél-koreai óriás idei csúcsmobiljáról, a Galaxy S IV-ről, az viszont továbbra sem tisztázott, hogy pontosan milyen processzor felel a készülék működéséért.

A Taipei Times értesülései szerint a jövevény Egyesült Államokban piacra kerülő verziójában egy négymagos Snapdragon 600 processzor teljesít szolgálatot (ilyen dolgozik a HTC One-ban is), a európai kiadás meghajtását viszont nyolcmagos Exynos 5 CPU biztosíthatja.

Nem lenne meglepő, ha bebizonyosodnának a lap állításai, hiszen már volt példa hasonló megoldásra a Samsung részéről. Gondoljunk csak arra, hogy a Galaxy S III Észak-Amerikában kétmagos Qualcomm processzorral, Európában és Ázsiában pedig négymagos Exynos 4412 processzorral vált elérhetővé.

Egyébként a Galaxy S IV további hardveres felszereltsége sem teljesen egyértelmű még, de az 5 colos, 1920 x 1080 pixel felbontású Super AMOLED érintőképernyő jelenléte már szinte biztosra vehető.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza