Nyáron érkezik a Samsung Tizen-alapú okostelefonja

Czipperer Dia - 2013. március 18.

Egy csúcskategóriás készülék lesz a Tizen-alapú telefonok első belépője a Samsungnál. Várhatóan nyár végén, augusztusban dobják majd piacra.

Lee Young Hee, a Samsung mobil üzletágának ügyvezető alelnöke bejelentette, hogy a cég várhatóan augusztusban adja ki az első, kifejezetten a nyílt forráskódú, Tizen operációs rendszerre tervezett készülékét.

Egyelőre még nincsenek Tizen eszközök a piacon, de ez nem is olyan sokára várhatóan megváltozik. A Samsung benne van abban a 12 vállalatban, beleértve az Intelt és Sprintet is, amelyek azon dolgoznak, hogy a platform az Android alternatívája legyen.

Chase Perrin, a Tizen Assosiation szóvivője szerint, mivel egy nyílt forráskódú operációs rendszerről van szó, sokkal könnyebb az eszközök széles körére fejleszteni.

A Samsung szeretne egy kicsit kilépni az Android „bűvköréből" – ha szabad így fogalmaznom. Tavaly a harmadik negyedéves okostelefon-szállítmányainak 96%-a Android operációs rendszeren futott.

Ez nem azt jelenti, hogy szakítani szeretnének ezzel a platformmal, csupán csak más irányokba is próbálnak nyitni. Elmondásuk szerint kockázatos dolog, ha csupán egy vállalattól függnek.

Kíváncsian várjuk, mivel rukkol elő a dél-koreai gyártó, és azt is, mennyire képes majd a platform versenybe szállni vetélytársával, a Firefox OS-szel.

 

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza