Frissült a Gmail iOS applikációja

Czipperer Dia - 2013. március 28.

Megújult a Gmail iOS-es változata, amelynek köszönhetően sokkal egyszerűbbé vált a levelek kezelése, és számos más hasznos újdonsággal is találkozhatunk.

A Google kiadta a Gmail iOS változatának frissítését, amely egy sor újítással bővült, az alapvető struktúra és a design azonban mit sem változott.

A felhasználóknak könnyebbség talán, hogy a frissítés csak a funkciókat érinti, a felhasználói élmény – vagyis a struktúra és a design – a megszokott maradt. Az újdonságoknak hála, a felhasználók sokkal könnyen böngészhetnek az üzenetek között, és ezek rendszerezése is egyszerűbbé vált.

Már akár öt Gmail fiókot is hozzáadhatunk az applikációhoz, így nem jelent fennakadást, ha több e-mail címre érkeznek üzeneteink. És már kilépnünk sem kell az adott üzenetből, ha másikat szeretnénk megnézni, ugyanis a frissítés lehetővé teszi számunkra, hogy egyszerűen lapozzunk közöttük, akár egy galériában a képek esetében. Csak az ujjunkat elhúzzuk a képernyőn az adott irányba, és már olvashatjuk is a következő vagy éppen előző üzenetet.

A keresősáv („Search bar”) is lényeges újítás, hiszen segítségével rákereshetünk egy adott kifejezésre, legyen az a feladó neve, tárgy vagy csak egy része. Az asztali változathoz hasonlóan prediktív szövegbevitellel találkozunk, vagyis miközben írjuk a kifejezést, kiadja a lehetséges találatokat, így meggyorsítja a folyamatot.

Az „Action bar”-ral pedig üzeneteinket csoportosan rendezhetjük: miután kijelöltük az adott elemeket, többféle lehetőség közül is választhatunk: archiválhatjuk, törölhetjük őket, vagy megjelölhetjük olvasatlanként és spamként is.

Hasznos újdonság még, hogy egyszerre több mellékletet is adhatunk leveleinkhez, bár a képeknél csak azokat tudjuk hozzáadni, melyek a telefonunkon találhatók. Ez nagyjából azt jelenti, hogy nincs olyan opció, hogy „fénykép készítése”.

A frissítés iPhone-ra és iPadre is letölthető az iTunes App Store-ból.

 

 

 

Forrás: CNET.com

Vissza