Jelentős okostelefon leárazások a Vodafone-nál

Kütyü Magazin - 2013. április 3.

Április 2-ától akár 40 ezer forinttal olcsóbban kínálja okostelefonjait a Vodafone, és az árcsökkentés nemcsak néhány telefonra, hanem a teljes készülékkínálatra vonatkozik.

Az április 2-ától elérhető okostelefonok között megtalálható a letisztult dizájnnal rendelkező, gyors és megbízható Samsung Galaxy Ace Plus (Matrix 3 díjcsomaggal 39 990 Ft helyett 1 Ft), a sokoldalú Sony Xperia Tipo (Matrix 2 díjcsomaggal 9990 Ft helyett 1 Ft), valamint a könnyű és megbízható HTC Desire X (Matrix 5 díjcsomaggal 39 990 Ft helyett 14 990 Ft) is. A széles választéknak köszönhetően így a jelenlegi és a leendő ügyfeleik is megtalálják az igényeiknek megfelelő következő mobiljukat. A rendkívül kedvező árú okostelefonok között több 1 Ft-os készülék is található, melyeket a tarifacsomagra vállalt 2 éves hűség esetén vásárolhat meg az előfizető. 

Bár az okostelefonok térnyerése egyre emelkedik, a Vodafone és az Ipsos legutóbbi kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 41%-a rendelkezik okostelefonnal. A reprezentatív felmérés során – mely 500 fő online megkérdezésével zajlott – a Vodafone arra törekedett, hogy minél pontosabb képet kapjon a felhasználók minőségi elvárásairól, az általuk használt eszközökről és szolgáltatásokról.

2012 októberében a 18 év feletti internetező lakosságnak összesen 5,86 millió mobilkészüléke volt, ez fejenként átlagosan 1,4 készüléket jelent.  A megkérdezettek többsége internetezésre, levelezésre, valamint a hagyományos kommunikáció kiváltására, leggyakrabban Facebook-csevegésre használja okostelefonját. Azonban a válaszadók csupán 27%-a rendelkezik mobilnet-előfizetéssel, amelyet a legtöbben (71%) okostelefonon használnak, de jelentős, 30% feletti a notebookon keresztüli használat aránya is. A mobilnetcsomaggal rendelkezők között nagyobb arányban képviseltetik magukat a férfiak, mint a nők (32,1% és 24,1%), a vizsgált korosztályok közül a 18-29 évesek (43,1%), lakóhely szerint pedig a budapestiek (37,1%) a tipikus mobilnet-előfizetők.

Vissza