Facebook Home: Android értesítések kizárva

Farkas Norman - 2013. április 8.

A hamarosan megjelenő Facebook Home alkalmazás egy meglehetősen aggasztó hiányossággal bír: használatakor semmilyen Android értesítés nem látható, így lemaradunk például az az SMS-einkről az e-mailjeinkről és a naptárbejegyzéseinkhez kapcsolódó emlékeztetőkről is.

A múlt héten leleplezett Facebook Home launcher rengeteg izgalmas funkciót kínál a közösségi oldal rajongóinak és segítségével minden eddiginél egyszerűbbé válik a Facebook mobilos használata. A Pocket-lint rálelt a szoftver gyenge pontjára, mely olyannyira aggasztó, hogy azon sem lepődnénk meg, ha a felhomályosított felhasználók úgy döntenének, hogy inkább kis sem próbálják.

Kiderült ugyanis, hogy a Facebook Home app Google Play Store felületéről letölthető (április 12-től) verziója nem támogatja az Android rendszer értesítéseit. Ez azt jelenti, hogy onnantól kezdve, amikor a lelkes júzer feltelepíti és használni kezdi a launchert, elfelejtheti az SMS, MMS, hívás, e-mail és naptár értesítéseket, kizárólag a Facebook szolgáltatásaihoz kapcsolódó fejleményeket tudja nyomon követni. A Facebook Home bezárásával, illetve egy másik – például a gyári – launcher megnyitásával természetesen láthatóvá válnak az addig felbukkant értesítések, de ez sovány vigasz.

Érdekesség, hogy a fent ismertetett hiányosság nincs jelen a HTC Firstben. A gyárilag a Facebook Home-mal a fedélzetén érkező készüléken megvannak a rendszerszintű értesítések, így használata – a külön letölthető alkalmazástól eltérően – nem követel különösebb kompromisszumokat a felhasználóktól.

 

 

 

 

 

 

[Forrás: Pocket-lint]

Vissza