Érkezik a két képernyős ASUS Taichi 31, Full HD Ultrabook

Kütyü Magazin - 2013. április 15.

Az ASUS ma bejelentette, hogy már kapható az ASUS Taichi  31, a két 13,3 hüvelykes képernyővel felszerelt, vonzó Ultrabook eszköz, amely egy táblagép mobil rugalmasságát egyesíti egy noteszgép teljesítményével és funkcióival. A készülék többféle Intel Core processzorral is választható.

Sokoldalú használhatóság két képernyővel

Két, Full HD felbontású, 13,3 hüvelykes képernyőjével az ASUS Taichi 31 a Windows 8 táblagépek és egy nagy teljesítményű Ultrabook képességeit egyesíti egyetlen készülékben. A 11,6 hüvelykes ASUS Taichi 21-gyel megegyező, szemkápráztatóan szép, tükörfényes fekete borításával és karcsú profiljával legalább annyira elegáns, mint amilyen innovatív, és játszi könnyedséggel teszi elvégezhetővé a legkülönfélébb irodai és egyéb tevékenységeket. 

Lezárt fedéllel viszont egy nagy teljesítményű, erős Intel Core i7 vagy i5 processzoros és villámgyors SSD-tárolós táblagéppé változik. A karcálló üveggel borított, akár 10 ujjal is kezelhető érintőképernyővel a Windows 8 használata problémamentes és magától értetődő, a mellékelt nyomásérzékeny tollal pedig egyaránt lehet kézírásos jegyzeteket készíteni, megjegyzéseket fűzni do-kumentumokhoz és vázlatokat rajzolni. 

Felnyitott fedéllel háromféle használati lehetőséget is kínál. Ha csak a belső képernyő aktív, akkor az ASUS Taichi 31 egy nagy teljesítményű Ultrabook egy kényelmes, háttérvilágított billentyűzettel és hatalmas touchpaddel, amelyik teljes mértékben támogatja a Windows 8 vezérlő gesztusait.

Még látványosabb, ha mind a két képernyő aktív: kiterjesztett asztal vagy tükrözött asztal módban használva anélkül lehet megjeleníteni egy előadást vagy megosztani egy videót, hogy külön nagy külső monitorra vagy testes projektorra volna szükség. Végül, de nem utolsósorban elég csak lecsuknia a fedelet, és a félbehagyott munkáját táblagépes módon folytathatja tovább a külső érintőképernyőnek köszönhetően.

 

Kristálytiszta képek és lenyűgöző hangminőség

Akármelyik módban is használja a készüléketet, az IPS technológiájú, Full HD felbontású kijelzők kiemelkedően éles képet nyújtanak, tiszta színekkel és 178 fokos betekintési szöggel. Kétsávos Wi-Fi, Intel WiDi és Bluetooth 4.0 gondoskodik a kiváló teljesítményű, vezeték nélküli kapcsolódásról, a két USB 3 csatlakozó pedig maximálisan támogatja a legmodernebb, nagy sebességű külső hordozható táro-lóeszközöket és a mobil készülékek gyors feltöltését.

A Bang & Olufsen ICEpower-rel közösen fejlesztett ASUS SonicMaster technológia lélegzetelállító minőségű hangokat eredményez, mindenféle típusú hallgatható anyag esetén. Mindezeken felül található még egy 5 megapixeles, autofókuszos fő kamera 1080p Full HD videók rögzítéséhez, valamint egy előre néző, 720p HD felbontású videokamera és egy zajcsökkentő tömbmikrofon a kristálytiszta videotelefonáláshoz zajos környezetekben is. Az ASUS Super Hybrid Engine II technológia akár 7 órás akkumulátoros üzemidőt biztosít Wi-Fi-n keresztül végzett webböngészés mellett is. 

Többszörösen díjnyertes formaterv

Az ASUS Taichi 2012 októberi megjelenése óta egy sor díjat begyűjtött. A 2013 CES innovációs díj bírálóbizottsága értékelte merész kialakítását és a mobil PC vadonatúj megközelítését, a 2013-as iF formatervezési díj bizottsága pedig méltatta az innovatív kialakítás mögötti jövőképet. Ezenfelül megkapta a sokak által áhított G jelzést is a 2012-es Good Design díj értékelőitől a hatékonyság és szórakozás egészen új szintjeit kínáló, úttörő kialakításáért.  

Elérhetőség és árak

Az ASUS TAICHI 31 április végétől lesz kapható az egész világon.Hazánkban 439 900 Ft-os ajánlott végfelhasználói ártól lesz elérhető az újdonság.

 

 

 

Kulcsszavak: ASUS, ultrabook, Full HD
Vissza