Samsung Galaxy Note III – Alumínium burkolattal?

Farkas Norman - 2013. április 15.

Felröppent a hír, hogy a dél-koreai óriás aggódni kezdett a HTC One láttán, mert rájött, hogy a saját készülékei gyengébb anyagminőséget képviselnek. Egyesek szerint a Samsung felismerése elsőként a Galaxy Note III anyaghasználatában nyilvánul meg, mely már alumínium készülékházzal próbálja elcsavarni a vásárlók fejét.

A SamMobile "bennfentes" forrásokból származó információi szerint a Samsung észbekapott az unibody alumínium készülékházzal szerelt HTC One láttán, s a jövőben ő maga is hanyagolni szeretné a műanyagot a prémium készülékeiből, s jobb megjelenést biztosító, igazi minőséget sugárzó anyagokkal, például alumíniummal helyettesítené azt. Ez a döntés igen nagy változást vetít előre a dél-koreai gyártó termékkínálatára vonatkozóan, hiszen eddig szinte mindegyik csúcsmobilját a műanyag uralta.

Hogy melyik készülékben ölt testet először a Samsung új elhatározása? Nos, ha hihetünk a „bennfentes” infóknak, akkor az okostelefon-tablet hibridsorozat idei modellje, a Galaxy Note III lesz az első fém, valószínűleg alumínium burkolattal ellátott Samsung csúcsmobil. Örülnénk, ha a pletyka beigazolódna, hiszen jó érzés, ha már egy készülék megjelenésén és tapintásán is érződik, hogy értékes, s nem csak a tudásából és a funkcionalitásából derül ki, hogy mennyit ér. Persze nem mondjuk azt, hogy nagy baj lenne az eddig Galaxy Note-, vagy a Galaxy S sorozat tagjaival, csak úgy gondoljuk, hogy a kemény, időtálló anyagok használata jelentősen feldob egy eszközt, s ezt a plusz hiányzik a műanyagból építkező riválisokból.

Az év második felében piacra kerülő Galaxy Note III-ról egyébként eddig annyit sikerült megtudni, hogy 5,9 hüvelykes Full HD kijelzővel és 13 megapixeles kamerával szerelik fel, fedélzetén pedig az Android 5.0 Key Lime Pie operációs rendszer teljesíthet szolgálatot.

 

HTC One

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza