Nem döntött karcsúsági rekordot az Oppo R809T

Farkas Norman - 2013. április 29.

A Oppo nemrég bemutatott középkategóriás mobilja a korábban pletykált 6,13 milliméter helyett 6,93 milliméter vastag, így nem taszította le a trónról az Alcatel Idol Ultrát, melyet 6,45 milliméteres vékonysággal birtokolja  „a világ legkarcsúbb okostelefonja” címet.

Az első Full HD kijelzővel szerelt okostelefonja miatt világszerte ismertté vált Oppo a múlt héten lerántotta a leplet legújabb üdvöskéjéről, mely az R809T nevet viseli. A kínai gyártó a Sina Weibo közösségi oldalon tárta a nagyközönség elé a kecses mobilt, melyben egy kicsit csalódhattak azok a felhasználók, akik követték a róla szóló pletykákat. Korábban ugyanis bejárta a világot a hír, hogy az Oppo T809T a világ legvékonyabb okostelefonja lesz a maga 9,13 milliméteres vastagságával, ám ez nem igazolódott be: a telefon 6,93 milliméter karcsú lett, így távol áll attól, hogy a jelenlegi csúcstartó Alcatel Idol Ultrát (6,45mm) letaszítsa a trónról.

Sebaj, az Oppo így is egy rendkívül karcsú, jól felszerelt középkategóriás mobilt tett le az asztalra az R809T „személyében”. Előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) érintőképernyő és egy 2 megapixeles, 88 fokos széles látószögű optikával ellátott kamera kapott helyet, hátlapján pedig egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kamera csücsül. Működéséért egy négymagos, 1,2GHz-es – feltehetően MediaTek MT6589 – processzor felel, amit 1GB RAM egészít ki. A készülék fedélzetén az igencsak friss Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy pontosan mikor, s milyen árcédulával kerül forgalomba az Oppo újdonsága, de a nevében található „T” betű arra enged következtetni, hogy a TD-SCDMA hálózattal bíró China Mobile kínálatában kezdi meg hódítását.

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza