A Samsung leleplezte héthüvelykes táblagépét

Czipperer Dia - 2013. április 29.

A Samsung bővítette táblagépkínálatát. A Galaxy Tab 3 májusban, hét hüvelykes kijelzővel érkezik a piacra méltó veresnytársaként az Apple, Amazon és a Google kisebb tabletjeinek.

Már korábban is beszámoltunk a Samsung egyik üdvöskéjéről, a Galaxy Tab 3-ról. A Techblog akkori értesülései szerint egy 8 és egy 10,1 hüvelykes változat forgott közszájon, ám most egy héthüvelykes modellt mutatott be a vállalat. Persze ez nem zárja ki, hogy jönnek még más modellek is, ám egyelőre csak „sima” és a 3G-s változatról beszélnek, amelynek fedélzetén mi más is futhatna, mint Android Jelly Bean (4.1).

A készülék kétmagos, 1,2 GHz-es processzorral érkezik, belső memória tekintetében pedig kétféle változattal is találkozhatunk: 8 és 16 gigás modell is kapható lesz, amelyek memóriakártyával 64 GB-ig bővíthetők. RAM tekintetében egységesen 1 GB-tal látták el.

Ahogy az ma már szinte alapkövetelmény, két kamerával felszerelve debütál majd: egy 1,3-as előlapi és 3 megapixeles hátlapival. A kijelző felbontása 1024x600 pixel, ami a mai sztenderd méretekhez képest nem a legjobbnak számít, de cserébe Full HD videók (1080p) lejátszására tökéletesen alkalmas.

Méreteit tekintve egészen kellemes: 111,1x188x9.9 milliméter, súlya pedig 302 gramm. A 3G-s változat kicsivel nehezebb (306 gramm).

A Samsung májusra ígéri a készülék megjelenését, ám a 3G-s modellre kicsit még várnunk kell: ez júniusban érkezik majd. A pontos árak és elérhetőségek piactól függően változhatnak, ezeket az információkat fokozatosan teszik elérhetővé.

 

 

Forrás: Mashable.com, CNET.com

Vissza