Sony Xperia i1 „Honami” – Az első igazi androidos kameramobil?

Farkas Norman - 2013. május 8.

Ősszel landolhat a piacon a japán gyártó 16 vagy 20 megapixeles kamerával szerelt, Android-alapú okostelefonja, melyet a platform első igazi multimédiás nagyágyújaként köszönthetünk.

Idén minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek az androidos gyártók a készülékeik multimédiás képességeire, elég csak az Ultrapixel kamerával szerelt HTC One-ra, s a pletykák kereszttüzében álló Galaxy S 4 Zoomra gondolnunk, a Motorola közelgő X Phone-járól és a következő Nexus modellről nem is beszélve. Nem meglepő a vállalatok igyekezete, hiszen a konkurens platformokon már egy ideje igen ütős kameramobilok vannak jelen – a Symbian multimédiás királya a Nokia 808 PureView, a Windows Phone táborát pedig a gyenge fényviszonyok között is jó minőségű felvételeket készítő Lumia 920 erősíti, amit hamarosan a Xeonon vakuval felvértezett Lumia 928 követ.

 

 

Úgy fest, hogy a kizárólag androidos okostelefonokat gyártó Sony hamarosan egy vérbeli multimédiás nagyágyúval fog előrukkolni, mely a HTC és a Samsung megoldásain is túlmutat majd. A „Honami” fejlesztői néven kiszivárgott Xperia i1 modellről van szó, ami nem csak kiemelkedő képalkotási képességekkel rendelkezik, hanem egyéb téren is az élvonalhoz méltó felszereltséget tudhat magáénak. Az eddigi infók szerint 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású, Triluminos technológiájú Full HD megjelenítő, 2,3GHz-es, négymagos Snapdragon 800 processzor, 2GB RAM, 2700 vagy 3000mAh kapacitású akkumulátor és 16 vagy 20 megapixeles hátlapi kamera kerül az egyébként 10 milliméter vékony, víz- és porálló házzal szerelt készülékbe.

Az Xperia i1 várhatóan ősszel mutatkozik be a nagyközönségnek, s amennyiben a fenti specifikáció tükrözi a valóságot, igen nagyot tarolhat a piacon a karácsonyi szezonban.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza