BBM – Androidra és iOS-re is elérhető lesz

Czipperer Dia - 2013. május 15.

A BlackBerry többféle platformra és készülékre is elérhetővé teszi idén nyáron BBM chat platformját. Android és iOS felhasználók számára is elérhető lesz.

A BBM tehát a jövőben nem csak a BlackBerry userek kiváltsága lesz, bizony iOS 6, valamint Android Ice Cream Sandwich 4.0 vagy magasabb operációs rendszert használó telefonokra is elérhető lesz.

A BBM-nek jelenleg több mint 60 millió aktív felhasználója van havonta, ami jónak tűnne, ha a vetélytársak nem vertek volna rá. Az Apple koppintott szolgáltatása, az iMessage már 140 millió felhasználónál tart, de a többi konkurens is egyre nagyobb bázist épít magának (MessageMe, GroupMe, Facebook Messenger).

És ott van még a WhatsApp, ahol naponta több mint 10 milliárd üzenetet küldenek, és felhasználói bázisa több százmillió körül mozog. A WhatsApp a feltörekvő piacokon hódít, emellett számos platformon, Symbianon, Windows Phone-on és BlackBerry 10-en is elérhető.

A BlackBerry azzal érvel, hogy a BBM nem csupán egy chatszolgáltatás, hanem közösségeket épít, ahol az emberek fájlokat, képeket küldhetnek egymásnak, és az egyes platformok között talán csak apróbb, szemantikai különbségek akadnak.

A BBM a WhatsAppal szemben minden platformon ingyenes lesz, így elképzelhető, hogy a jövőben lekörözi a népszerű alkalmazást.

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: iOS, Android, chat, Blackberry
Vissza