„Kertberendező” mobilalkalmazás az IKEA-tól

Kütyü Magazin - 2013. április 18.

Az IKEA új kültéribútor-kollekciójának piaci bevezetése alkalmából készített kampány részeként egy különleges weboldal is született, ahonnan az érdeklődők letölthetik a „Kertberendező” nevű mobilalkalmazást. Az app segítségével kipróbálhatjuk, hogyan nézne ki a kertünk az IKEA kültéri bútoraival berendezve.

Az IKEA bemutatta új, regionális (cseh, magyar és szlovák) reklámkampányát, melyet a csehországi KASPEN/JUNG von MATT kreatív ügynökséggel közösen készített. A kampány célja az IKEA új kültéribútor-kollekciójának piaci bevezetése, a szlogenje pedig: „Az IKEA kültéri bútorai között a kertben is otthon fogod érezni magad.”

A kampány elemei között kültéri hirdetések, online bannerek és egy szabadtéri bútorkiállítás is helyet kapott. Az online kampány részeként egy különleges weboldal is készült, ahonnan az érdeklődők letölthetik a „Kertberendező” nevet viselő mobilalkalmazást.

A honlap kezdőoldalán 4 egyszerű lépésben ismerkedhetünk meg az okostelefonra kifejlesztett szoftver használatával. Az alkalmazás segítségével kipróbálhatjuk, hogyan nézne ki a kertünk az IKEA kültéri bútoraival berendezve. Mindössze annyi a teendőnk, hogy készítünk egy fotót a kertünkről vagy erkélyünkről, és beillesztjük a képbe az IKEA egyes kültéri bútorait. Kiválaszthatjuk egy adott sorozat termékeit, áthelyezhetjük és elforgathatjuk az egyes darabokat, pont úgy, mint ahogy otthon is tennénk. Az újonnan megtervezett kertek vagy erkélyek fényképeit megoszthatjuk a Facebookon, vagy e-mailben is elküldhetjük, melyben a kiválasztott kültéri bútorok ára is szerepel.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS és Android rendszerű okostelefonokra az App Store-ból illetve a Google Play-ből.

 

 

Vissza