Nem lesz olcsó az első Jolla mobil

Farkas Norman - 2013. május 21.

A MeeGo ex-fejlesztőiből alakul Jolla a napokban hivatalosan bejelentette első okostelefonját, mely Jolla néven hódíthat majd a piacon.  A meggyőző hardveres felszereltséggel rendelkező, s több színben is megjelenő jövevény kezdőára 399 euró körül alakul.

Már régóta tudjuk, hogy a Nokia hajdani MeeGo fejlesztői összeálltak, s Jolla néven egy új, a MeeGo alapjaira épülő, Sailfish OS (vitorláshal) nevű platformon kezdtek el dolgozni. Nos, a csapat a napokban hivatalosan bejelentette elő okostelefonját, amit magáról nevezett el.

A kiadott sajtóközlemény szerint a Jolla különböző színű (narancs, fehér, világoskék, zöld), cserélhető hátlapokkal kerül piacra, s a Sailfish OS rendszer pedig automatikusan képes beállítani az éppen használt akkufedél színéhez passzoló árnyalatokat felvonultató kezelőfelület-témát, azaz, ha például a narancs hátlapot pattintjuk fel, akkor a menürendszer színei is átváltanak erre a színre.

A jópofa képesség mellett ígéretes hardveregyüttes van jelen a készülékben: 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) érintőképernyőt, előlapi- és 8 megapixeles, 1080p Full HD videók rögzítésére alkalmas hátlapi kamerát, WiFi, Bluetooth, GPS és NFC modult, HSPA+, valamint LTE hálózati támogatást, 16GB belső tárhelyet, microSD kártyafoglalatot, illetve kétmagos processzort tudhat magáénak. Érdekesség és egyben üdítő infó, hogy a Sailfish OS kompatibilis az androidos alkalmazásokkal.

A Jolla várhatóan még idén megjelenik a piacon, várható ára 399 euró (kb. 116 ezer forint) körül alakul.

 

 

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza