Bemutatkozott a Galaxy Ace 3

Farkas Norman - 2013. június 10.

A Samsung hivatalosan is bemutatta a Galaxy Ace sorozat legújabb tagját. A középkategóriás készülék 3G-képes, kétkártyás és LTE támogatással bíró verzióban kerül piacra.

Néhány órája még csak egy kiszivárgott sajtófotón láthattuk a dél-koreai gyártó üdvöskéjét, melyről a mai nap során hivatalosan is lehullott a lepel. A kiemelkedő ár/érték arányú tagjairól híres Galaxy Ace sorozat legújabb képviselője a korábbi hírekkel ellentétben nem kettő, hanem három változatban kerül forgalomba. A legkevésbé érdekes, alapmodellnek tekinthető kiadás a készülék 3G modemmel szerelt verziója (GT-S7270). A személyes és céges számukat egyetlen készülékkel használni kívánó felhasználók a kétkártyás Ace 3 (GT-S7272) „személyében” lelhetnek rá a Nagy Ő-re, a villámgyors adatátvitelt előnyben részesítő vásárlók számára pedig az LTE-képes variáns (GT-S7275) lehet ideális.

A Galaxy Ace 3 fedélzetén a TouchWiz felülettel felturbózott Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, melynek gördülékeny futását egy 1GHz-es kétmagos processzor, 1GB RAM és 4GB belső tárhely biztosítja. A 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású TFT LCD érintőképernyővel megáldott készülékbe microSD kártyafoglalatot (max. 64GB), WiFi, Bluetooth és A-GPS modult, 1500mAh kapacitású akkumulátort, valamint 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi, illetve VGA előlapi kamerát is pakoltak a gyártó emberei. Szoftveres oldalról az S Voice, az S Translator és az S Travel jelenléte érdemel említést, de olyan kényelmi funkciókról sem kell lemondanunk, mint például a Smart Stay.

 

Az LTE modemmel szerelt Galaxy Ace 3 hangyányit vastagabb és nehezebb (121,2 x 62,7 x 10 milliméter, 119,5 gramm) a másik két változatnál. Ennek oka, hogy egy erősebb, 1800mAh kapacitású akkumulátort kapott – amit egyébként 1,2GHz-re húzott processzorral és 8GB belső tárhellyel is megfejelt a gyártó.

A Samsung egyelőre nem árulta el, hogy mikor, s milyen árral kerül az üzletekbe az új okostelefon, de a jóslatok szerint cirka 200 eurós árcédulával kezdi majd meg hódítását Európában és Ázsiában a nyár folyamán.

 

 

 

[Forrás: Unwired View, SamsungMobilePress]

Vissza