Hivatalosan is lelepleződött a HTC Butterfly S [Videó]

Farkas Norman - 2013. június 20.

A HTC tegnap bemutatta legújabb pillangóját, a Butterfly S-t. A készülék vastagabb és nehezebb lett elődjénél, cserébe viszont izmosabb akkumulátort kapott, s a HTC One izgalmas komponensei – például az UltraPixel kamera és a BoomSound hangszórók – is bekerültek a repertoárjába.

A korábbi híreknek megfelelően a tajvani gyártó előrukkolt a Butterfly sorozat legújabb tagjával, mely a Butterfly S nevet kapta. A nem éppen apró, 144,5 x 70,5 x 10,6 milliméteres és 160 grammos okostelefon üzemidő és funkcionalitás terén is messze felülmúlja elődjét.

Hátlapja alatt egy 3200mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet (a Butterfly-ban 2020mAh-s telep van), előlapján a HTC One-ban megismert, dedikált erősítővel kiegészített BoomSound hangszórók virítanak, fedélzetén pedig a Sense 5 kezelőfelülettel megspékelt Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot. Ez nem minden, hiszen az újdonság képalkotási képességeiért már egy 2,1 megapixeles előlapi és egy 5 megapixeles, f/2 fényerejű optikával szerelt UltraPixel kamera felel, utóbbi maximális kiaknázáshoz pedig a HTC Zoe is rendelkezésre áll.

Ami a Butterfly S további technikai felszereltségét illeti, a meghajtásáról egy 1,9GHz-es, négymagos Snapdragon 600 processzor gondoskodik, amit 2GB RAM, 16GB – microSD kártyával bővíthető – belső tárhely, valamint WiFi, Bluetooth (4.0), GPS és NFC modul egészít ki. A telefon legszebb része az 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyő, mely Super LCD 3 technológiával készült. Szoftveres fronton a Sense 5 okosságai köszönnek ránk vissza, például a BlinkFeed, a HTC Share és a Video HighLights.

A jelenlegi információk szerint a Butterfly S sajnos – elődjéhez hasonlóan – kizárólag Ázsiában kerül forgalomba, ára 765 dollár (kb. 175 ezer forint) körül alakul.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza