Actwell i6000 – 6,5 hüvelykes Full HD kijelzővel

Farkas Norman - 2013. június 3.

Június közepén landol a kínai piacon az Actwell i6000, mely a világ első 6,5 hüvelykes Full HD megjelenítővel felvértezett okostelefonja.

A kínai gyártók nem viccelnek: egyrészt ők a legaktívabb részvevői a világ legkarcsúbb okostelefonjának megalkotásáért folyó küzdelemnek, másrészt nem restek olyan felszereltséget pakolni a készülékeikbe, amilyet az ismert, nemzetközi piacon jelenlévő gyártóknak eszébe sem jutna (például 8 megapixeles előlapi kamerát). Jelen cikk tárgya, az Actwell i6000 is főként a gyártó merészsége miatt tűnik ki a tömegből, ugyanis egy 6,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel megjelenítésére alkalmas érintőképernyő került az előlapjára. Az újdonság ezzel a phabletek, azaz az okostelefon-téblagép hibridek királyává vált, hiszen a Samsung Galaxy Mega 6.3 és a Huawei Ascend Mate is eltörpül mellette (ráadásul a riválisok kijelzője jóval alacsonyabb felbontású).

Az Actwell i6000 tehát egy rettentő nagy okostelefon rettentő éles kijelzővel. Szerencsére ezen a ponton nem állt meg a tudomány a kínai gyártó műhelyében; négymagos, 1,2GHz-es MediaTek MT6589 processzor, GPS modul, 3 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kamera, 3150mAh kapacitású akkumulátor, valamint két SIM foglalat is került az Android 4.2 Jelly Bean rendszer köré épülő, mindössze 9,5 milliméter vastag gépezetbe. Jól hangzik, igaz?

A 6,5 colos Full HD tepsi várhatóan június 15-én, fekete és fehér árnyalatban kerül forgalomba Kínában, egyéb országokban viszont szinte biztos, hogy nem találkozhatunk majd vele az üzletek polcain.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza