Újabb fotókon a Moto X

Farkas Norman - 2013. július 15.

Ezúttal Eric Schmidt fülénél kapták le a Motorola várva várt üdvöskéjét, melyről nemrég egy videó is felbukkant. Ez nem minden, ugyanis a legfrissebb hírek szerint folyamatosan figyelő hangos asszisztenssel, rendkívül gyorsan elérhető kamerával és kijelzőn megjelenő értesítésekkel érkezik a középmezőnybe szánt okostelefon.

Sorra követik egymást a korábban Motorola X Phone-ként emlegetett újdonságáról. Nemrég a készülék első reklámjait láthattuk, aztán arról számolhattunk be, hogy rengeteg színben, kívánság szerint gravírozott hátlappal kerül forgalomba, a Google pedig félmilliárd dollárt szán a népszerűsítésére.

Most néhány fotó és egy videó került elő a Moto X-ről. Előbbieken azt láthatjuk, ahogy Eric Schmidt, a Google vezére épp telefonál vele. Egy, az idahói Sun Valleyben tartott tech konferencia során készült képek megerősítik a korábban kiszivárgott anyagokat a mobil külsejét illetően: nem túl nagy, hátulról kissé a HTC One X-re emlékeztető formával megáldott készülékről van szó.

 

 

Ahogy fent említettük, a képek mellett egy videó is napvilágra került a jövevényről. A cirka két perces felvételt egy ukrán felhasználó osztotta meg a Google+-on. A videó a kanadai Rogers Wireless szolgáltató színeiben tárja elénk a Motorola nagy dobását, s a kütyü néhány érdekes funkciójáról is lerántja a leplet. Ilyen például a folyamatosan „figyelő”, tehát akár a szomszéd szobából is gombnyomás nélkül utasítható hangos személyi asszisztens, a kijelzőn megjelenő, folyamatosan frissülő értesítések (Active Updates) és a gesztussal egy szempillantás alatt bármikor elindítható, sorozatfelvételre is alkalmas kamera. Mindhárom okosság izgalmas, bár az első kettő használata esetén drasztikusan csökkenhet a készülék üzemideje. Ha hihetünk a videónak, akkor a Moto X augusztusban kerül be a Rogers kínálatába Kanadában, fehér és fekete árnyalatban.

A nagy valószínűséggel Android 4.3 rendszerrel megjelenő telefon várhatóan augusztusban lesz elérhető az egyesült államokbeli üzletekben is, s legalább négy szolgáltató (Verizon, AT&T, T-Mobile és Sprint) fogja értékesíteni.

 

Moto X - folyton "fülelő" hangos asszisztens

 

Moto X - értesítések a kijelzőn


 

[Forrás: Unwired View]

Vissza