Európába érkezett a Toshiba Excite Pure

Farkas Norman - 2013. július 18.

Több európai országban is megjelent a Toshiba júniusban bemutatott Android Jelly Bean rendszerű táblagépe, az Excite Pure. A jól felszerelt kütyüt hamarosan a még nála is izmosabb Excite Pro és Excite Write modellek követik kontinensünkre, így minden európai júzer megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő Toshiba tabletet. 

A Toshiba júniusban rántotta le a leplet táblagép triójáról, melyet az Excite Pure, Excite Pro és Excite Write modellek alkotnak. A hármas „legkisebb” tagjának számító Pure nemrég megjelent Európában, az Amazon kínálatában. A kereskedő Franciaországban (349 euróért), Németországban (299 euróért) és az Egyesült Királyságban (307,55 angol fontért) értékesíti a jól felszerelt készüléket.

A Pure meghajtásáról egy négymagos Nvidia Tegra 3 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 16GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, WiFi és Bluetooth 4.0 modul, 3 megapixeles fő, illetve 1,2 megapixeles előlapi kamera, valamint 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású érintőképernyő egészít ki. A gép fedélzetén az Android 4.2 Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot.

 

 

Testvéreihez hasonlóan a Pure eddig kizárólag az Egyesült Államokban volt elérhető, így hirtelen európai megjelenését figyelembe véve nem meglepő, hogy nemsokára a borsosabb árú Excite Pro és a 2560 x 1600 pixel felbontású megjelenítővel, illetve bivalyerős Tegra 4 processzorral szerelt Excite Write is „beteszi a lábát” a Vén Kontinensre. A német Amazon állítása szerint az Excite Pro körülbelül 429 eurót kóstál majd, az ajándék Bluetooth billentyűzetes tokkal érkező Excite Write-ért pedig 599 eurót kell kicsengetni.

Excite Write, Pure és Pro

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza