Google Play – már 1 millió alkalmazás

Czipperer Dia - 2013. július 26.

Egy év alatt sikerült a Google Playnak megdupláznia a letölthető alkalmazások számát. Míg tavaly még csak félmillió apphoz fértek hozzá a felhasználók, addig mára ez egymillióra duzzadt.

A Google tegnapi sajtóeseményén számos újdonság tárult a nagyközönség elé. Természetesen a számok világába is belemélyedtek, így a legfrissebb Google Play adatokat is reprezentálta Sundar Pichai, az Android és Chrome csapat vezetője, aki a növekedést egyértelműen az Android erejének tudja be. 

A Play Store, az AppStore-hoz hasonlóan, szintén túllépte az 50 milliárdos letöltést. Ez a szám egy évvel korábban még csak húszmillió volt.

 

 

Az Apple júniusban jelentette be, hogy már 900 ezer alkalmazás érhető el az AppStore-ban, rá egy hónapra pedig a Google rávert 100 ezerrel. Bár egyáltalán nem biztos, hogy a Google megelőzte vetélytársát, csak éppen előbb jelentette be hivatalosan a mérföldkövet.

Ez azonban nem csak a Google számára jelent áttörést, csemetéjének, az Androidnak is elismerés, hiszen nem csupán a legnépszerűbb mobilplatformja világszerte, hanem a legtöbb alkalmazás birtokosa is.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza