Készül a Sony Xperia Z1 mini kiadása

Farkas Norman - 2013. augusztus 27.

Napvilágra került egy kép, melyen a Sony még bemutatásra váró nagyágyújának kompaktabb változata látható egy BlackBerry Q10 társaságában. Eszerint a japán gyártó is csatlakozik a „mini lázhoz”, ami mindenképp jó hír azon felhasználók számára, akik irtóznak az óriásmobiloktól.

Várhatóan szeptember 4-én, az IFA kiállítás során mutatkozik be a Sony új zászlóshajója, a 20 megapixeles kamerával és Full HD megjelenítővel szerelt Xperia Z1 „Honami”. A nagyágyú nem egyedül érkezik, ugyanis egy nemrég közzétett fotó szerint annak mini változata is úton van a piacra.

Az Xperia Z1 Minit egy BlackBerry Q10 társaságában kapták lencsevégre, így egész jól megállapítható, hogy milyen méretekkel rendelkezik. Ha hihetünk a képnek, a jövevény cirka 109,2 milliméter hosszú és 57,9 milliméter széles, s ez alapján egy 4 hüvelykes 1280 x 720 pixel felbontású HD érintőképernyő került az előlapjára (a korábban pletykált 4,3 colos panel alkalmazása nem igazán valósítható meg ilyen méretek mellett). A telefon meghajtásáról egyesek szerint négymagos Snapdragon 800 processzor gondoskodik 2GB RAM-mal és 16GB belső tárhellyel kiegészítve, képalkotási képességeiért pedig a nagytesóból ismert, 20,7 megapixeles kamera felel. Ilyen erős felszereltség azonban felesleges egy kompakt, visszafogott méretű kijelzővel ellátott készülékbe, ezért sokkal valószínűbb, hogy egy kétmagos Snapdragon 4 Pro processzort pakol bele a Sony.

A mobillal kapcsolatos találgatások hamarosan véget érhetnek, hiszen a hírek szerint a Sony Xperia Z1 Mini a Z1-gyel egy időben, jövő héten, szerdán mutatkozik be a nagyközönségnek.

 

 

 

 

[Forrás: SlashGear]

Vissza