Asus Transformer Book Trio: sokoldalú és ultramobil

forrás: Prím Online - 2013. szeptember 9.

Az ASUS ma bejelentette egy újfajta ultrahordozható géptípus, a Transformer Book Trio megjelenését. Az egyedi 11,6 hüvelykes ultrahordozható gép egy leválasztható androidos táblagépből és egy billentyűzetes dokkolóból áll, amely önálló  Windows 8-as asztali PC-ként is használható.

Két processzor, két operációs rendszer

Az ASUS Transformer Book Trio karcsú és teherbíró fémházat és 4. generációs Intel® Core™ processzort kapott a zökkenőmentes többfeladatos teljesítmény és Windows 8 noteszgép-módban elérhető kiemelkedő energiatakarékosság érdekében. Ha a munkának vége és jöhet a szórakozás, akkor a 11,6 hüvelykes képernyő a PC-állomásként működő billentyűzetről leválasztva több ujjal kezelhető androidos táblagépként működik tovább a saját kétmagos Intel Atom™ processzorával és 64 GB-os SSD tárolójával.

A képernyő dokkolásával a Transformer Book Trio a billentyűzet külön Trio-gombjának megnyomásával azonnal váltani tud a Windows 8 és az Android 4.2 között úgy, hogy mindkét operációs rendszer eléri a táblagép tárolójában az adatokat. A többi dokkolós ultrahordozható géptől eltérően a Transformer Book Trio PC-állomás része nem egy működésképtelen kiegészítő a képernyő nélkül. Ha erre egy külső képernyőt csatolunk a Mini DisplayPort vagy Micro-HDMI használatával, akkor a PC-állomás önálló, Windows 8-as asztali gépként használható, ami azt jelenti, hogy a készüléket ekkor két ember használhatja két külön helyen, egy időben.Full HD, felbontású, több ujjal kezelhető kijelző és SonicMaster audio

Az ASUS Transformer Book Trio 11,6 hüvelykes, kristálytiszta, éles Full HD felbontású képet adó IPS-képernyőt kapott a 178 fokos szögből látható, élénk, precíz színvisszaadású látvány érdekében. A 10 ujjal kezelhető kapacitív érintőképernyővel mind a Windows 8, mind az Android kiválóan kezelhető, de munka közben az alulról megvilágított billentyűzet és a többujjas touchpad még kényelmesebben használható. A gép PC-állomás és táblagép-módban is sztereo hangszórókkal és az ASUS SonicMaster audiotechnológiával biztosítja a bársonyos, részletgazdag hangot a filmnézéskor, zenehallgatáskor és játék közben is.


Erő, teljesítmény és hordozhatóság

Az ASUS Transformer Book Trio nem áldozza fel a hordozhatóságot a sokoldalúságért, sem fordítva. A PC-állomásba épített 802.11ac Wi-Fi és a Bluetooth 4.0, valamint a táblagép-képernyőbe integrált 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 3.0 miatt a Transformer Book Triónál nincs szükség vezetékekre, mindegy, melyik módban használják. A két rész külön akkumulátorokkal van felszerelve a maximális mobilitás érdekében, így a Transformer Book Trio akár 13 órás akkumulátoros üzemidőre is képes Android módban, és öt óráig használható Windows 8 módban.


 

Vissza