Az LG TONE Studio és a TONE Free a viselhető audioeszközök innovációjának legújabb szintjét vitték el a CES-re

Kütyü Magazin - 2017. január 10.

A Bluetooth headset-technológia vezető szereplőjének számító LG Electronics (LG) új, vezeték nélküli, viselhető audiotermékeket mutatott be a 2017-es CES-en. A termékcsalád élén a lenyűgöző 3D hangzásélményt nyújtó TONE Studio mellett a TONE Free fülhallgatók álltak. Utóbbiak különlegessége, hogy a vezeték nélküli füldugók a nyakpántba helyezve töltődnek.

Az LG TONE Studio a lehető legjobb térhangzás érdekében (HBS-W120) négy hangszórót ötvöz: a készülék tetején két dinamikus, az alján pedig két rezgő hangszóró kapott helyet, így ez a viselhető eszköz filmnézés, videojáték vagy egyszerű zenehallgatás alkalmával is egészen különleges hangélménnyel szolgál. A készülék térhangzását a DTS szakértőivel közösen dolgozták ki, hogy valósághű moziélményt biztosítsanak filmnézés közben bárhol, ahol csak szükségünk lehet rá. A TONE Studio egy Hi-Fi DAC (digitális-analóg) átalakítót tartalmaz, amely úgy javítja a hangminőségét, hogy közben újraalkotja az audiotartalmat, méghozzá a lehető legpontosabban. Sőt, a Dual Play funkció segítségével két LG TONE Studio headsetet is kapcsolhatunk egy adott eszközhöz, és megoszthatjuk a hangzást filmek, lejátszási listák és egyéb audiotartalmak esetében.

A TONE Free (HBS-F110) az LG első vezeték nélküli sztereó terméke, ami olyan vezeték nélküli füldugókkal érkezik, amelyeket a nyakpántba helyezve tölthetünk fel, így még egyszerűbbé válik a hordozhatóság és a töltés. A nyakpánt nemcsak rezegve jelzi a bejövő hívásokat, illetve tölti a füldugókat, hanem biztonságos tárolóhelyet is nyújt számukra, így nem kell aggódnunk az elvesztésük miatt. A külön választható töltőállomás pedig még több energiát szolgáltat azokra a helyzetekre, amikor a nyakpánt viselése nem kényelmes. A TONE Free még nagyobb szabadságot nyújt azáltal, hogy hangvezérlésen keresztül teszi lehetővé a telefonhívások fogadását és elutasítását, így biztosítva a valódi vezeték nélküli sztereóélményt kábelek, összetekeredett vezetékek és bosszankodás nélkül.

„Az LG nagy múlttal rendelkezik az innovációk megalkotásában a viselhető audioeszközök piacán. Termékeink olyan színvonalat képviselnek, amely mérvadóvá vált a többi, hasonló eszköz megítélése során is” — mondta Michael Park, az LG Electronics innovatív egyéni eszközökkel foglalkozó üzletágának alelnöke. „Elköteleztük magunkat amellett, hogy vezető szerepet vállalunk ezen a gyorsan változó piacon és olyan izgalmas, új termékeket fejlesztünk, melyek minden zenekedvelő és kényelmet kereső fogyasztó számára vonzóak lehetnek.”

A TONE Studio és a TONE Free csak két példa az LG által a 2017-es CES-en bemutatott új Bluetooth audio-termékcsaládjából. A vállalat Las Vegasban további modellekkel is jelentkezett. Köztük a TONE Infinim (HBS-920) az LG Metal Layer hangtechnikájával garantálja a tiszta és éles hangzást, a TONE Ultra (HBS-820) készüléket pedig a hangtechnikai területen szakértő JBL-el együtt fejlesztettek ki. Utóbbi kettős mikro-elektromechanikus (MEMS) mikrofonnal érkezik a még tisztább hívásminőségért.

Vissza