Szűrés

A(z) Ericsson kulcsszót tartalmazó cikkek

Az 5G elmossa, a 6G lebontja a fizikai valóság és a digitális tér közötti határokat

2021. december 5. -

A jövő egyik meghatározó hálózati trendje az érzékek internetének megjelenése lehet, mely különböző szenzorok segítségével új szintre emeli majd a távoli kapcsolattartást, és a felhasználók úgy léphetnek majd kapcsolatba emberekkel, gépekkel vagy éppen robotokkal távolról, mintha a közvetlen közelükben lennének – mondta el Erik Ekudden, az Ericsson globális technológiai igazgatója (CTO) a vállalat magyarországi és közép-európai ügyfeleinek tartott előadásában.

Tovább

Gyorsabban nőnek az 5G-t is kínáló mobilszolgáltatók

2021. november 15. -

Az 5G bevezetésében élen járó mobilszolgáltatókhoz háromszor nagyobb eséllyel maradnak hűségesek a fel-használók, és kétszer akkora eséllyel tudják növelni elő átlagos bevételüket, mint a legújabb hálózati technológia terén lemaradó versenytársak – derül ki az Ericsson nagyszabású piackutatásából. A tanulmány megállapítja: míg az 4G korszakában stagnált a szolgáltatók bevétele, az 5G proaktív használatával felgyorsítható a növekedés.

Tovább

5G nélkül nem juthatunk el az önvezető autókig

2021. szeptember 23. -

Noha egyre többet hallunk az autonóm autózásról, a ma a piacon elérhető megoldások jellemzően a 2-es szintű önvezetésre képesek az ötfokozatú skálán. A valódi önvezetéshez az 5G széleskörű elterjedése is szükséges, mivel így lehset elérni, hogy a szoftver ne csak az adott autó által begyűjtött adatokra támaszkodjon, hanem messzebb is „ellásson” – derül ki az Ericsson új tanulmányából, amely a hálózatba kötött autók (connected cars) 166–200 milliárd dolláros piacán megnyíló üzleti lehetőségeket veszi számba.

Tovább

Az ország első élő ipari 5G magánhálózata a Foxconn komáromi gyárában

2021. június 10. -

A Foxconn komáromi gyárában 6 hónapnyi tesztidőszak után folytatódik a legújabb generációs mobilhálózatra épülő megoldások bevezetése, jelenleg már 5G privát hálózaton keresztül működik a PC tesztelés. Az 5G felhasználása a közeljövőben érkező 5G-re optimalizált hardverek és szoftverek segítségével új távlatokat nyit az ipar számára, hiszen ezekkel jóval hatékonyabb, gyorsabb és biztonságosabb folyamatokat lehet kialakítani. A Foxconn igényeire szabott megoldásokat és az 5G infrastruktúra kiépítését az Ericsson és a Vodafone Magyarország segítségével valósították meg, az 5G-re épülő ipari megoldások tesztelése már a tavaly ősszel elindult a komáromi gyárban.

Tovább