16 gigás Nexus 5 349 dollárért a Play Áruházban

Farkas Norman - 2013. október 18.

Egy kis időre megjelent a Play Áruház kínálatában a még bemutatásra váró Nexus 5 mobil 16GB-os kiadása. Az Android 4.4 KitKat rendszerrel egy időben megjelenő készülékhez igen vonzó, 349 dolláros árcédulát csatolt a Google.

Még nem is érkezett hivatalos forrásból származó infó az LG és a Google együttműködésének legújabb gyümölcséről, a Nexus 5 okostelefonról, az máris felbukkant egy pillanatra a Play Áruház kínálatában.

A számos korábban kiszivárgott anyagból tudjuk, hogy a készülék az Android 4.4 KitKat referenciamobilja, mely az új rendszerverzióval együtt mutatkozik be és jelenik meg. A keresőóriás az utóbbi napokban különféle trükkökkel próbálta felborzolni a rajongók kedélyeit, például utalásokat tett az újdonságok október 28-ai érkezésére vonatkozóan. Úgy tűnik, ennyi nem volt elég: egy kis időre feltették a Play Áruház felületére a Nexus 5-öst. A 16GB tárhellyel szerelt telefon mellett 349 dolláros, azaz cirka 75 ezer forintos árcédula volt látható, ami igen vonzó, hiszen amennyiben hitelesnek bizonyulnak a korábbi hírek, az új Nexus felsőkategóriás hardverrel rendelkezik. Például a több mint egy hete napvilágra került használati útmutató szerint a Nexus 5 lelke egy négymagos, 2,3GHz-es Snapdragon 800 processzor, amit 16 vagy 32GB tárhely, 4,95 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású érintőkijelző, valamint LTE modem egészít ki.



 

[Forrás: Engadget]

Vissza