Tarol Indonéziában a BlackBerry Z3

Farkas Norman - 2014. május 14.

Az indonéz szolgáltatók arról számoltak be, hogy rengeteg előrendelést kaptak a BlackBerry Z3 készülékre, így máris kifogytak a készleteik. Vajon a filléres BB10 mobil segít visszaszerezni a kanadai gyártónak az elmúlt években elvesztett piaci részesedést a helyi piacon?

A februári Mobile World Congress során leleplezett BlackBerry Z3 végre megkezdte hódítását Indonéziában. A start olyannyira jól sikerült, hogy a helyi szolgáltatók készletei máris kiapadtak a rengeteg előrendelés miatt. Ez egyértelműen jó jel a BlackBerry számára, hiszen a cirka 200 dolláros okostelefonnal az a célja, hogy visszaszerezze elvesztett piaci részesedését Indonéziában. A gyártó készülékei anno 40%-ban voltak jelen az országban, de ez a szám mostanra 4%-ra esett vissza. Szóval igen nagy feladat vár a Z3-ra.

 

 

A vásárlók kezdeti lelkesedése talán nem is alszik ki egyhamar, hiszen a fent említett összegért a telefon olyan megoldásokat, szolgáltatásokat és hardvereket kínál, mint a gesztusokkal vezérelhető, stabil BlackBerry 10 rendszer, a BlackBerry Messenger app, az 5 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) érintőkijelző, vagy az 5 megapixeles hátlapi- és 1,1 megapixeles előlapi kamera. A Z3 megahajtásáról egyébként egy 1,2GHz-es, kétmagos processzor gondoskodik, amit 1,5GB RAM, microSD kártyával bővíthető, 8GB tárhely és 2500mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A gyorsaság, a felhasználó által alakítható tárhely és a megfelelő üzemidő tehát egyaránt adott.

Apró kompromisszum, hogy a BlackBerry Z3 fél gigabájttal kevesebb RAM-ot tudhat magáénak, mint a többi BB10 alapú mobil, ezért egyidőben 8 helyett maximum 4 alkalmazást tudunk vele active frame-be (kis ablakba) tenni, hogy a háttérben fusson tovább. Ezt a kis hiányosságot némileg kompenzálja az ajándék BBM matricapakk, amit a készülékhez ad a gyártó.

 

 

Ami a BlackBerry Z3 Indonézián kívüli megjelenését illeti, egyelőre nincs erre vonatkozó infó, tehát úgy fest, hogy a kanadaiak kifejezetten erre a piacra szánták a készüléket. Persze előfordulhat, hogy a jövőben készülnek olyan Z3 változatok, melyek egyéb régiókban jelennek majd meg – ha erről érkezik hír, azonnal közöljük.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza