449 dollárért előrendelhető a BlackBerry Classic

Farkas Norman - 2014. november 14.

Máris előrendelhető a BlackBerry oldalán a hivatalosan még be sem mutatott Classic, amely a 9900 és Q10 készülékeihez hasonlóan fizikai QWERTY billentyűzettel próbál magának vásárlókat toborozni.

A BlackBerry weboldalán máris leadhatják előrendeléseiket a korábban Q20 néven ismertté vált Classic készülékre a rajongók. A dolog érdekessége, hogy a fizikai QWERTY gombsorral és érintőkijelzővel is ellátott BlackBerry 10 rendszerű okostelefon hivatalosan még be sem mutatkozott, csupán kiszivárgott fotókon láthattuk, illetve John Chen, a kanadai vállalat elnök-vezérigazgatója több alkalommal megvillantotta a kamerák előtt.

Egyelőre csak a mobil GSM modullal felvértezett kiadására lehet vásárlói igényt leadni, melynek ára 449 dollár. A cirka 110 ezer forintnak megfelelő összeg ugyan jóval vonzóbbnak tűnik a Passport áránál, érdemes megjegyezni, hogy nem tartalmazza az áfát. Tehát ha reálisan gondolkodunk, akkor cirka 150 ezer forintos árcédulát kell képzelnünk a telefon mellé.

 

 

A várakozások szerint a BlackBerry Classic hivatalos leleplezésére december 17-én kerül sor, s ekkor többek között az is kiderül, hogy a készülék tudásával kapcsolatos pletykák megfelelnek-e a valóságnak. Az eddig összegyűlt infók szerint egyébként nem lesz gyenge – bár nem is ígérkezik vérbeli csúcsmodellnek – a jövevény. Meghajtásáról állítólag egy kétmagos processzor gondoskodik, amit 2GB RAM egészít ki, képalkotási képességeit pedig egy 8 megapixeles hátlapi kamera határozza meg. Az igazi újdonság a készülék fedélzetén várhatja a felhasználókat a BlackBerry 10 OS 10.3.1-es verziójának képében, amely számos új funkciót, például akkumulátorkímélő üzemmódot, egyéni hangprofilokat, testre szabható LED értesítéseket stb. kínál majd a felhasználóknak.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza