Képeken a Nokia Lumia 1520, videón a WP GDR3

Farkas Norman - 2013. szeptember 9.

Nemrég kiszivárgott a Nokia 6 hüvelykes óriásmobiljának hivatalos látványterve, most pedig néhány élőfotón bukkant fel a jövevény. Eközben a Windows Phone következő fontos frissítése, a GDR3 is megmutatta magát – egy videón–, amint épp egy Lumia 920 fedélzetén szaladgál.

Jobbra látható a Nokia „Bandit” kódnevű phablet készülékéhez tartozó hivatalos látványterv, mely elárulja, hogy a jövevény hatalmas kijelzőjén rengeteg csempe elfér. Nem sokkal azután, hogy kiderült, a mobil Lumia 1520 néven kerül az üzletek polcaira, a The Verge fórum egyik tagja közzétett róla egy csokornyi élőfotót. A 6 hüvelykes Full HD érintőképernyővel, négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzorral és 20 megapixeles PureView kamerával felvértezett készülék egy igazi nagydobásnak ígérkezik az immár a Microsoft zászlaja alatt működő Nokia részéről.

 

 

Az ütősebbnél ütősebb WP-alapú okostelefonok csak úgy jelenhetnek meg, ha a platformjuk is folyamatosan fejlődik. A Microsoft mobil rendszere számára az úgynevezett GDR3 frissítés hozza el a kierjesztett hardveres támogatottságot, a legújabb javításokat és funkcióbeli előrelépéseket.

A WP Central egyik fórumozója vásárolt egy Lumia 920-ast a Craiglisten, s meglepődve tapasztalta, hogy a Nokiákra szánt Windows Phone GDR3 Bitter Sweet Shimmer szoftver fut a fedélzetén. Emberünk nem sokat totojázott, készített néhűny képernyőfotót és egy videót is a még megjelenés előtt álló rendszerről, s így kiderült, hogy a GDR3:

- fejlettebb, a programok bezárását is támogató multitaskingot,

- képernyővel forduló órát,

- autós üzemmódot

- csendes, azaz értesítés nélküli NFC használatot,

- egyedi jelzőhang beállításának lehetőségét (külön e-mailhez, SMS-hez, emlékeztetőhöz és hangposta üzenethez),

- Wi-Fi kapcsolaton keresztüli visszaállítás lehetőségét a készülék gyári beállításainak visszaállítását követően,

- és jelentős Bluetooth fejlesztéseket tartalmaz.

Az új rendszer várhatóan a fenti képeken látott Lumia 1520 és a HTC One Harmony névre keresztelt, Windows Phone-alapú kiadásán debütál még ebben az évben.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza