Október 14-én érkezik az Android Kitkat és a Nexus 5?

Farkas Norman - 2013. szeptember 16.

A legfrissebb mendemondák szerint október közepén jelenik meg az Android következő verziója, a 4.4 Kitkat és a Nexus 5 referenciamobil. Nemcsak az új rendszer érkezésének várható időpontját jósolták meg a pletykák forrásai, hanem azt is elárulták, hogy milyen fejlesztéseket tartalmazhat.

Nem is olyan rég mutatkozott be az Android 4.3 Jelly Bean, de a felhasználók zöme máris a rendszer Nestlé csokijáról elnevezett, 4.4-es verzióját várja. A friss pletykák szerint – amiket egy ismeretlen forrás osztott meg az AusDroiddal – már nem kell olyan sokat aludni a Kitkat érkezéséig. A Google állítólag október 14-én leplezi majd le a friss operációs rendszert.

A névtelen, s megbízhatónak korántsem nevezhető források bátorkodtak néhány, az új rendszerrel érkező fejlesztést, funkciót is előrevetíteni, melyek a következők:

- Elérhetőség a korábbi modellek számára

- Képernyőfelbontás változtatása (átméretezés)

- Miracast frissítések

- Megújult galéria

- Új animációs API-k

- Új Android alapszín (jelenleg kék)

- Új értesítési widgetek

A fenti újdonságok közül talán az a legérdekesebb, amely szerint a friss rendszer elérhető lesz a korábbi készülékek számára is. A Google egyértelműen azt szeretné, ha a lehető legtöbb androidos eszköz (legalábbis a 4.x rendszerűek) részesülhetne a legújabb funkciókban, fejlesztésekben, ám ezt nem tudta megoldani az elmúlt években. Most azonban úgy tűnik, hogy sikerült egy olyan megoldást integrálni a Kitkatbe, amely lehetővé teszi, hogy a gyártók könnyebben frissítsék készülékeik szoftverét. (Remélhetőleg a hír nem kacsa, és nem hiába támad fel milliókban a remény.)

Az Android 4.4 Kitkat a hozzá kapcsolódó referenciamobillal, a Nexus 5-tel egy időben mutatkozik be a nagyközönségnek. A SmartFan értesülései szerint az új referenciamodell ugyanazt az optikai képstabilizátort kapja majd, amivel az LG G2 kameráját is ellátták.

Hogy a fenti állítások igazak-e vagy sem, hamarosan kiderül, addig is reméljük a legjobbakat, illetve várjuk a további infókat.

 

A Nexus 5 először az Android 4.4 Kitkat reklámfilmjében bukkant fel.

 

 

[Forrás: Phandroid]

Vissza