A Samsung bemutatta a porcicák rémeit

Farkas Norman - 2013. szeptember 30.

A múlt héten debütáltak hazánkban a Samsung új porszívói, melyekkel hatékonyan vehetjük fel a harcot a porcicák ellen. Három készüléket ismerhettünk meg a bemutatón: egy speciális sörtéjű kefével felvértezett, egy ultranagy szívóerejű és egy szuper mozgékony modellt.

Talán a többség számára nem újdonság, hogy a Samsung nem csak a világ legnagyobb mobilgyártója, hanem számos területen, például a háztartási eszközök frontján is képviselteti magát egy sor minőségi termékkel. Éppen ezért nem meglepő, hogy a cég múlt héten tartott sajtóeseményén porszívókkal ismerkedhettünk meg, melyek környezetünk tisztántartását hivatottak könnyebbé és egyben hatékonyabbá tenni.

A bemutatóra érve kicsit meglepődtem, hogy nincsen a reflektorfényben fürdő modellek között robotporszívó, de gyorsan világossá vált, hogy az egy teljesen más terméktípus. Az újdonságok ugyanis a „klasszikus porszívók” kategóriáját képviselik, amelyben – bármilyen meglepő – mind a mai napig leghatékonyabb takarítást szolgáló eszközök foglalnak helyet. Gondolj csak bele: egy szőnyegen szambázó robotporszívó mennyivel alacsonyabb teljesítményű kell, hogy legyen a mobilitásért cserébe, mint egy hálózatról működő, klasszikus ”porcicazabáló”.

 

 

A Samsung három készüléket tárt a nagyközönség elé, melyekre biztosan nem a nevük alapján fogunk emlékezni. A VC21F50HUDU porszívó speciális természetes sörtével ellátott keféje és a nagy szívóerő a makacs állatszőrtől is segít megszabadítani szőnyegeinket, bútorainkat. A VC21F60WNAR nevű modell hatalmas szívóteljesítményével tűnik ki más modellek közül, míg a VC20F70HNBN legnagyobb előnye a könnyed mozgathatóság. Mindhárom újdonság HEPA 13 szűrővel érkezik, amely 99,95 százalékban kiszűri a kiáramló levegőből az allergéneket és a poratkákat.

VC21F50HUDU – Viszlát, állatszőr!

Az égkék színben elérhető, porzsák nélküli VC21F50HUDU az alap szívófej mellett speciális állatszőr kefével, valamint a nehezen elérhető helyek megtisztítására is alkalmas mini turbó kefével is fel van szerelve. A készüléket 3 az 1-ben tisztítófejjel látták el, így réstisztításra, porolásra és kárpittisztításra is kiválóan alkalmas. Az eseményen volt szerencsém kipróbálni a készüléket, ami elég ügyesen szívta magába a szőrszálakat a fotel huzatjáról, de olyan érzésem támadt, hogy mehetne ez jobban is. Utánam egy hölgy kolléga is nekiesett a szőrszálaknak a masinával, melynek munkáját rutinosan erős nyomó mozdulatokkal segítette. Az eredmény nem maradt el. A szőrszálak eltüntetésére specializálódott VC21F50HUDU egyébként októberben landol a hazai boltokban és bruttó 64 990 forintba kerül.

VC21F60WN – fókuszban az erő

Az 530 wattos nagy teljesítményű VC21F60WNAR-as porszívó feje akár a falon is simán elvan, ha oda tesszük – az egyenletes szívóerő jóvoltából ugyanis megtapad ott és le sem esik. Hatalmas szívóerejének köszönhetően még a család egészségére káros legapróbb szennyeződéseket is megbízhatóan felszedi, a takarítás így gyors és hatékony. A készülék ráadásul bútor védelemmel (egy gumis perem fut körbe a testén) van ellátva, így nem okoz kárt a lakásban. A porzsákos készülék szintén októbertől lesz elérhető, ára bruttó 49 990 forint körül alakul.

 

VC20F70HNBN – a mozgékony

A VC20F70HNBN modellel a Samsung egy kivételesen stabil portartályos porszívót alkotott. A Motion Sync Design révén ugyanis a porszívó teste a kerekektől függetlenül forog, s ezzel gyorsabb, pontosabb és stabilabb mozgást tesz lehetővé egy hirtelen fordulás során is. A nagyméretű üreges gumikerekek könnyedén és egyenletesen forognak akár szőnyegen, akár szalagparkettán vagy parkettán használják a készüléket.

 

 

A Magyarországon kapható modell porérzékelő szenzorral van felszerelve, amely azonnal jelzi, ha koszos felületet talált. Ennek köszönhetően segít a szabadszemmel nem látható piszok eltávolításában is. A bruttó 99 990 forintos készülék képességeit úgy szemléltették a bemutatón, hogy egy távirányítós autó után kötötték, melyet kedvük szerint irányíthattak a jelenlévők a megadott pályán belül. Egyszerre volt vicces és érdekes a megoldás.

 

 

 

Vissza