Két kijelzővel támad az orosz YotaPhone

Farkas Norman - 2012. december 13.

Jövőre landolhat a piacon az orosz Yota Devices egyedülálló okostelefonja, melynek előlapján egy 4,3 hüvelykes LCD érintőkijelző, hátlapján pedig egy ugyanekkora E-Ink megjelenítő feszít. Az már csak a hab a tortán, hogy az Android rendszer köré épülő kütyü igen erős hardveres felszereltséggel bír.

Az orosz Yota Devices a napokban rántotta le a leplet 2013 harmadik negyedévében piacra kerülő okostelefonjáról, mely stílusosan a YotaPhone nevet kapta. A készülék legnagyobb érdekessége, hogy egy 4,3 hüvelykes, 200dpi-s E-Ink megjelenítőt is kapott az ugyanekkora méretű, 1280 x 720 pixel felbontású TFT-LCD előlapi kijelzője mellé (hűha, talán hamarosan olyan természetesen beszélhetünk majd előlapi és hátlapi kijelzőkről, mint kamerákról?).

A rendkívül alacsony fogyasztású E-Ink technológiával készülő másodkijelző kiváló e-könyv olvasásához, de emellett alkalmas értesítések, üzenetek és egyéb információk - például akkumulátortöltöttség, óra, időjárás - megjelenítésére is, így egy bizonyos szinten anélkül is használhatjuk a YotaPhone-t, hogy a kevésbé energiatakarékos LCD képernyőt bekapcsolnánk - így meghosszabbítva az üzemidőt. Jó hír, hogy a tervek szerint megkapják a fejlesztők az API-t, mely révén olyan alkalmazásokat kreálhatnak, amelyek kiaknázzák az E-Ink kijelzőben rejlő lehetőségeket.

 

 

A YotaPhone nem csak izgalmas okostelefon lesz, hanem izmos is. Meghajtásáról egy 1,5Ghz-es, kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 processzor gondoskodik, amit  2GB RAM és 32GB belső tárhely egészít ki. Az LTE hálózati támogatással is ellátott mobilon az Android rendszer fut majd, energiaellátását pedig egy 2100mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. Szerencsére a képalkotás terén sem kell csalódnunk az újdonságban: hátlapján egy 12 megapixeles fényleső csücsül, s persze nem maradt ki a repertoárjából a HD előlapi kamera sem. Az eszközről a 2013 februárjában megrendezésre kerülő Mobile World Congress során további információk válnak elérhetővé.

Szerintünk egy igen érdekes készülékkel ismerkedhetünk majd meg a YotaPhone "személyében". Neked tetszik a kétarcú orosz jövevény?

 

 

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza