A Snapdragon 801-nél is erősebb a Huawei új processzora

Farkas Norman - 2014. március 7.

A kínai gyártó saját fejlesztésű megoldásai eddig nem voltak egy szinten az erősebb, nevesebb konkurens mobil chipsetekkel, ám az új Kirin 920 még a Qualcomm Snapdragon 801-et is lehagyja a tesztekben.

A Huawei eddig bemutatott saját fejlesztésű HiSilicon processzorai nem rendelkeznek akkora teljesítménnyel, mint például a Qualcomm és az Nvidia megoldásai, ám úgy tűnik, a kínai gyártó felvette a kesztyűt: az új, Kirin 920 nevű lapkája nemrég felbukkant az Antutu benchmark programban, és jobban végzett, mint a Qualcomm friss és ropogós, négymagos Snapdragon 801-es SoC-ja. A Kirin a maga 37 363 pontjával a csak később érkező Nvidia Tegra K1 és a Snapdragon 805 processzorokkal mozog egy szinten.

 

 

Erre az eredményre roppant büszke lehet a Huawei, hiszen ő egy készülékgyártó, s a processzorgyártás nem a fő profilja.

A Kirin 920 egyébként egy nyolcmagos CPU, amelyben négy energiatakarékos Cortex-A7 és négy Cortex-A15 mag dolgozik. Nagy grafikus teljesítménye révén a SoC támogatja a Quad HD (2K, 2560 x 1440) felbontású kijelzőket és a 32 megapixeles kamerákat is.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor találkozhatunk a Huawei új processzorával a piacon, de a várakozások szerint az év második felében, a felsőkategóriás D sorozatban debütál majd.

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza