Képeken az LG G3 letisztult, iOS 7-et idéző felülete

Farkas Norman - 2014. április 23.

Napvilágra került egy sor képernyőfotó, melyeken a még be sem mutatott LG csúcsmodell vadonatúj kezelőfelülete látható. Az újragondolt, s itt-ott az iOS 7-re emlékeztető UI több okos megoldást is tartogat a felhasználók számára, emellett sokkal egyszerűbb és átláthatóbb is elődjénél.

A Digital Trends jóvoltából több, állítólag az LG G3 kezelőfelületét bemutató képernyőkép is nyilvánosságra került. A „bennfentes” forrásoktól származó fotók alapján a kisebbik dél-koreai gyártó idei nagyágyúja „belsejét” tekintve kissé hajaz majd az iPhone-okra, legalábbis az új UI színei és egyes ikonjai miatt mindenképp észrevehetünk némi iOS 7-es beütést. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a felület nem üt el élesen a gyári Android 4.4 KitKat megjelenésétől, mégis láthatóan sok munka van benne, hiszen felvonultat néhány egyedi megoldást.

 

 

A kissé gyerekes, négyzet alapú ikonok helyét kör alakú, vibráló színekben pompázó ikonok vették át (iOS 7 érzés), de említést érdemel a megújult értesítési sáv, aminek tetején kör alakú gyorsindító ikonok sorakoznak és a kedvenc kontaktokat magába foglaló panel is. Feltűnik a rendszerben a „concierge” nevű szolgáltatás, ami lényegében az LG saját virtuális asszisztense, amolyan Google Now, Siri vagy Cortana hasonmás.

 

 

A képernyőfotók 2560 x 1440 pixel felbontásban érkeztek, s ez megerősíti a korábbi pletykákat, melyek szerint az LG G3 2K (vagy QHD) felbontású megjelenítővel érkezik. Mindazonáltal korai lenne készpénznek venni a készülékkel kapcsolatos jóslatokat, hiszen megjelenése még messze van – a legjobb esetben is csak július elején kerülhet piacra.

 


 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza