Új vékonysági bajnok az okostelefonok frontján

Czipperer Dia - 2014. július 22.

A világ legvékonyabb telefonja címre sok készülék pályázik, ám végül mindig a gyorsabb gyártó kerekedik felül a versenyben. A cím birtokosa eddig a Gionee Elife S5.5 volt a maga 5,5 milliméter vastagságával. A csúcstartót most letaszították a trónról.

A GN9005 kódnévre hallgató Elife 5.1 nevű készülék immáron a legvékonyabb okostelefon a világon. A telefon mindössze 94,6 gramm (139,8 x 67,4 x 5,0 milliméter), és 5 milliméter vastagságával megkapta a TENAA (kínai hírközlési felügyelet) jóváhagyását, amely azt jelenti, hogy most már hivatalosan is birtokolja a dobogó legfelső fokát.

Meglepő módon nem egy kimondott zászlóshajó mobilról van szó, a paraméterei alapján inkább a középkategória tetején áll. A 4,8 hüvelykes (720 x 1280) AMOLED kijelzővel ellátott LTE-képes mobil meghajtásáért egy 1,2 GHz órajelű négymagos, MediaTek MT6592 processzor felel, fedélzetén pedig Android 4.3 Jelly Bean rendszer fut. 1 giga RAM-ot kapott és 16 giga beépített tárhellyel látták el, mely microSD-vel bővíthető. Üzemidejéről egy 2050 mAh-es akkumulátor gondoskodik. A telefonnal jó selfie-ket is lőhetünk, hiszen előlapján 5 megapixeles kamera csücsül, a főkamerája pedig 8 megapixeles.

Áráról és elérhetőségéről egyelőre még nincsenek információk.
 

 

 

 

Forrás: Fonearena.com

 

Kulcsszavak: okostelefon, Kína, Gionee
Vissza