Telefonfüggetlen okosórát mutatott be a Timex

Czipperer Dia - 2014. augusztus 11.

Múlt héten a Timex hivatalosan is bemutatta telefonfüggetlen okos karóráját, melyet Ironman One GPS+ névre kereszteltek. Az eszköz maga képes különféle alkalmazásokhoz kapcsolódni, ahelyett, hogy a telefonról szinkronizálná őket.

A telefonok egyik hasznos és egyre népszerűbb kiegészítője az okos karóra. Vagy mégsem? A Timex most egy olyan eszközzel rukkolt elő, melyhez még okostelefon sem kell. Az okosórák egyik nagy előnye, hogy a legtöbb dolgot látni rajta, ami a telefonon történik, például a sportolásnál a megtett kilométerek, elégetett kalóriák. A Timex új intelligens karórája azonban önmagában megállja a helyét, nincs szükség külön telefonra hozzá.

Az Ironman One GPS+ karórát azok számára fejlesztették ki, akik szeretik a sportokat és a fitneszalkalmazásokat, de nem visznek magukkal telefont, ha például futni indulnak.

A 3G kapcsolatra képes eszköz 4 giga memóriával és Mirasol kijelzővel rendelkezik, és képes MP3 lejátszásra is. Az AT&T pedig egy évig ingyenes 3G adatkapcsolatot biztosít a felhasználóknak Amerikában.

A karóra támogatja a különféle fitnesz alkalmazásokat, és ráadásul vízálló is (50 méterig), így például úszás közben is viselhető. Már a nevéből is kitűnik, hogy GPS-szel is ellátták, amely jól jöhet, ha kíváncsiak vagyunk, pontosan hol járunk, illetve milyen messze van még az úti cél. A „Find Me Mode”, vagyis a találj meg opció pedig különösen hasznos lehet, ha valaki nem tudja, hol is van éppen, vagy vészhelyzet merül fel.

 

 

Bár a karóra nem éppen a dizájnremekművek közé tartozik, inkább olyan, mintha egy mini számítógépet viselnénk a csuklónkon, de cserébe nem kell más eszközt magunknál hordani. Nem csak a fitneszalkalmazásokat tudja ugyanis kezelni, hanem az adatkapcsolaton keresztül az alaplevelezéseket is.

A Timex karórája már előrendelhető a hivatalos oldalon 399 dolláros kezdőáron. Az alapmodellen kívül elérhető egy beépített szívritmus mérővel ellátott verzió, amely 449 dollárért vásárolható meg. Az AT&T a karóra forgalmazását ősszel kezdi meg a tengerentúlon.

 

 

 

Forrás: Mashable.com; TheVerge.com

Vissza