Tükröződésmentes kijelzővel érkezhet az új iPad

Czipperer Dia - 2014. augusztus 12.

Hamarosan érkeznek a legújabb iPhone és iPad modellek. Bár a pontos specifikációkat még mindig nem lehet tudni, de egyre több apró információ szivárog ki a modellekről. Ha minden igaz, az új iPadek tükröződésmentes képernyővel érkeznek.

A Bloomberg számolt be arról, hogy a korábbi modellektől eltérően az új iPad modelleket tükröződésmentes, 9,7 hüvelykes kijelzővel szerelték fel.

Az Apple szeptember 9-én tartja majd hivatlos eseményét, ahol lehull a lepel az új iPhone készülékekről. Tim Cook, az Apple feje múlt hónapban úgy nyilatkozott az oldalnak, hogy már alig győzik kivárni.

Az iPadek bemutatója, tekintve az új iPhone-ok körüli nagy felhajtásra, a nagyobb méretre és a tükröződésmentes kijelzőre, egy önálló, későbbi esemény is lehet. A Bloomberg információi szerint az iPhone-ok tömegtermelése már júliusban elindult, ám táblagép fronton még nem hallottunk hasonló hírfoszlányokat. A vállalat okosórája a híresztelések szerint októberben mutatkozik be, elképzelhető, hogy az iPadek oldalán hull le a lepel róluk.

Azt már régóta pletykálják, hogy az új iPhone-ok nagyobb kijelzőt kapnak, mint elődeik (4,7 és 5,5 hüvelykről beszélnek főként), azonban most az új iPadekről is kiszivárgott egy új információ. A táblagép szériában elsőként ezek a modellek tükröződésmentes kijelzőt kaphatnak a jobb olvashatóság érdekében.

Az Apple-nek erre a szegmensre is érdemes nagy hangsúlyt helyeznie, hiszen az iPhone-ok után a második legnagyobb termékkategóriát képviselik. A harmadik pénzügyi negyedévben összesen 13,3 millió darabot értékesítettek belőlük.

 

 

Forrás: Engadget.com; Kép: wired.com

Kulcsszavak: Apple, iPad, kijelző, iPhone
Vissza