Bemutatkozott a Porsche Design P’9983

Farkas Norman - 2014. szeptember 18.

A BlackBerry és a Porsche Design bemutatták együttműködésüknek legújabb gyümölcsét a P’9983 luxusmobil képében. Az újdonság lényegében egy jó drága, átszabott dizájnnal és prémium anyagokkal bevont BlackBerry Q10, ami gyors rendszerének köszönhetően porosodó hardvere ellenére is megállja a helyét napjaink nagyágyúi között.

A várakozásoknak megfelelően bemutatkozott a harmadik Porsche Design mobil, amelynek stílusos, prémium burkolata alatt egy ismerős BlackBerry készülék lapul. A Porsche Design P’9983 modellről van szó, amit már láthattunk kiszivárgott fotókon, és ami lényegében az első teljes fizikai QWERTY gombsorral felszerelt BlackBerry 10 rendszerű okostelefonra, a Q10-re épül.

A dúsgazdag felhasználóknak – mint például a közel-keleti olajsejkek – szánt készülékben nem éppen a legfrissebb hardver dolgozik, hiszen a Q10 már 2013 első negyedévében a piacon volt. A kétmagos, 1,5GHz-es Snapdragon S4 Plus processzor a 2GB RAM társaságában mégis remek működési sebességgel kecsegtet a jól optimalizált, gesztusokkal vezérelhető BlackBerry 10 operációs rendszernek köszönhetően, aminek nem mellesleg a legújabb, számos újítást tartalmazó 10.3-as verziója csücsül a P’9983 fedélzetén. A rendszer eme kiadásával kerül egyébként piacra a kanadaiak idei nagyágyúja, a Passport is.

A luxusmobil néhány tartalmi változtatáson (pl. Porsche Design stílusú óra), a fémes burkolaton, az átszabott dizájnon és a 64GB-ra növelt belső tárhelyen kívül (utóbbi persze bővíthető) nem különbözik a Q10-től, azaz 2100mAh kapacitású akkumulátort, 3,1 hüvelykes, 720 x 720 pixel felbontású érintőkijelzőt, NFC, Bluetooth, GPS és WiFi modult és LTE modemet tudhat magáénak.

 

 

Ahogy az alábbi hivatalos kicsomagoló videóból is látszik, a Porsche Design P’9983 néhány extra tartozék társaságában érkezik. Ilyen például a BlackBerry prémium sztereó füles, a Blackberry törlőkendő és a nemzetközi töltőfej kollekció. A gyártó külön megvásárolható luxus kiegészítőket is kínál a mobilhoz, például finom olasz bőrtokot is szerezhetnek új szerzeményükhöz a tehetős vevők.

A BlackBerry P’9983 október elején kerül fel a Porsche Design üzletek polcaira és világszerte elérhető lesz a kereskedőknél is. A készülék áráról még nincs infó, de a célközönség számára valószínűleg nem is ez a legfőbb szempont.

 

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza