A Canon új irodai lapolvasója felforgathatja a piacot

Kütyü Magazin - 2014. szeptember 19.

A Canon Europe a múlt héten kezdte meg az új, gyors és sokoldalú imageFORMULA DR-F120 lapolvasó forgalmazását. A kompakt eszköz segítségével az irodák hatékonyabban digitalizálhatják, tárolhatják és kezelhetik a dokumentumaikat. Az újdonság az automatikus dokumentumadagolóval (ADF-egységgel) és síkágyas lapolvasóval rugalmasabban használható az olyan irodákban, ahol sokféle üzleti dokumentum digitalizálását végzik egyetlen eszközzel.  

A hatékonyabb irodai munka támogatásához tervezve

A főleg kis irodai környezetek és a vállalati részlegek számára készített imageFORMULA DR-F120 kompakt helytakarékos, ugyanakkor számos, a Canon professzionális gépeire jellemző tulajdonsága van.

Az esztétikus forma egy sor olyan funkciót rejt, amely az irodai hatékonyság növelése mellett egyszerűbbé teszi a dokumentum feldolgozási feladatokat a felhasználók számára. A könnyedén használható egyérintéses vezérlőpanelről elképesztő, akár percenként 20 lapos sebességgel lehet beolvasni egy alkalommal a dokumentumok mindkét oldalát. Ráadásul a készülék egyaránt támogatja az eseti és a rutinszerű digitalizálási feladatokat. Az imageFORMULA DR-F120 megbízhatóan kezel naponta akár 800 dokumentumot is; robusztus adagolómechanizmusa révén a készülék könnyen húzza be és választja szét a vegyes típusú anyagokat is. 

Az automatikus lapadagolóval az imageFORMULA DR-F120 egyetlen műveletben képes beolvasni egy különféle dokumentumokból álló köteget, amelyben vastag és vékony papírok, névjegykártyák, vagy akár egyméteres hosszúságot is elérő dokumentumok is lehetnek. A síkágyas résszel pedig kezelhetőek azok az anyagok, amelyeket egyenként kell digitalizálni, mert nem lehet őket különválogatni: könyvek, útlevelek, magazinok vagy fényképek. Az új imageFORMULA DR-F120 a nagyobb, „legal” méretű dokumentumok feldolgozására is alkalmas.

 

 

Intuitív szoftver

Az új imageFORMULA DR-F120 a Canon intuitív lapolvasó szoftverét, a CaptureOnTouch 3-at is tartalmazza, amely gyors beolvasási módokat és automatikus feldolgozóeszközöket kínál, amelyekkel úgy érhető el az optimális képminőség, hogy alig kell beállításokat elvégezni. A szkenner driver jóformán automatikusan észleli az eredeti lapméretet, olvasati függőlegesbe forgatja az oldalakat, levágja a fölösleges keretet, kiemeli a halványan látható részleteket.

A szoftver kényelmes utófeldolgozási funkcióival könnyen tovább javíthatók az egyesével beolvasott képek, és olyan módosítások végezhetők rajtuk, mint a kontrasztállítás, a színmód változtatása, vagy akár a beolvasott kép egyetlen területének kiválasztása a mentéshez. Az OCR-funkcióval kereshető és szerkeszthető PDF-ek menthetők, illetve számos más fájlformátumba is elmenthetők a dokumentumok. A kész anyag megosztása is egyszerűbb, mivel  egyszerre több helyre is el lehet küldeni azokat, de feltölthetőek olyan népszerű felhőalkalmazásokba is, mint a Sharepoint, a DropBox, az Evernote, a OneDrive, a GoogleDrive vagy a SugarSync.

Pataki Tamás, a Canon Hungária dokumentumbeolvasási megoldásokért felelős igazgatója elmondta: „A vállalkozások egyre inkább felismerik, milyen előnyökkel jár a digitalizált irodai környezetre való átállás: időmegtakarítást jelent az alkalmazottak számára a fontos dokumentumok egyszerű és azonnali elérése, hatékonyabban kezelhetőek a dokumentumok. Meggyőződésünk, hogy az új készülék pozitív változást idézhet elő a lapolvasók piacán. Az új imageFORMULA DR-F120 nem csak megbízható, nagy sebességű dokumentumbeolvasást tesz lehetővé, hanem az ára is igen versenyképes.”

Az imageFORMULA DR-F120 dokumentumolvasó már kapható a hazai boltokban.

 

 

Vissza