Közel 50%-os az iOS 8 elterjedtsége

Czipperer Dia - 2014. szeptember 24.

A lassú indulás után az Apple felhasználók egyre nagyobb számban kezdik használni a vállalat közelmúltban bemutatott iOS 8 operációs rendszerét. Ám még így is rosszabbul teljesít, mint elődei.

Szinte már alig használnak az iPhone tulajdonosok korábbi verziókat, mindössze 5% az, aki az iOS 7-nél régebbi rendszert használ. Ez azt jelenti, hogy az új verziókkal együtt egyre többen az új iPhone-okat is vesznek, hiszen az iPhone 3GS mobilokat már nem lehetett frissíteni az iOS 7-re sem.

Tény, hogy még mindig az iOS 7 userek vannak többségben (49% vs. 46%), ám ez talán nem is olyan meglepő, hiszen még csak ebben a hónapban mutatták be az új, iOS 8-as rendszert. Ráadásul, ahogy írtunk is róla, iPhone 4s készülékeknél nem is célszerű a frissítés, ugyanis jelentősen meghosszabbodtak a betöltődési és válaszidők.

Összehasonlítva azonban az iOS 8 előretörését az iOS 7-tel, vagy elődjével, az iOS 6-tal, azt mondhatjuk, hogy lassabban reagálnak a fogyasztók. Az iOS 7 esetén például már az első 24 órában a fogyasztók 38%-a frissített az új rendszerre.

 

 

 

Ez részben annak is köszönhető, hogy számos vállalat arra bíztatja fogyasztóit, hogy ne is frissítsenek még egy darabig, az előző évek biztonsági rései miatt. Ráadásul az iOS 8 telepítéséhez 5 giga szabad helyre is szükség van: ez sokkal több, mint bármikor korábban.

Sokan hangot is adtak csalódottságuknak, többek között a Twitteren, és bár a számítógépen vagy iTuneson keresztül történő frissítés kiküszöböli ezeket a problémákat, azonban ez még így is egy további lépést vár el a felhasználóktól, amely még inkább megnehezíti a dolgokat az előző évekhez képest.

A Mixpanel mobil elemzőcég vezetője, Suhail Doshi kiemelte, hogy az Android KitKat esetén még a 40%-os elterjedtséghez is kilenc hónap kellett, és ennek fényében valóban gyors növekedésről beszélhetünk- Ám tekintve, hogy a konkurens operációs rendszer legújabb változatait csak a legújabb készülékek támogatják, míg az Apple esetében ez nem feltétlenül így van, máris más képet mutat a dolog.

 

 

Forrás: Techcrunch.com; Képek: genk.vn, thenextweb.com

Vissza