Komoly hibákkal jött ki az iOS 8 első frissítése

Farkas Norman - 2014. szeptember 25.

Az Apple kiadta az iOS 8 első frissítését, melynek telepítése után komoly problémákról számolt be több iPhone 6 és iPhone 6 Plus felhasználó is. A gyártó már dolgozik a megoldáson.

Nem sokkal az új iPhone-ok és a megújult iOS megjelenését követően kijött utóbbi első frissítése, az iOS 8.0.1. Az update telepítését követően számos panasz érkezett az Apple-hez az iPhone 6 és iPhone 6 Plus felhasználóktól, ugyanis e két modellen komoly hibákat generált a szoftver. Egyesek a Touch ID ujjlenyomat olvasó helytelen működéséről számoltak be, mások pedig egyszerűen képtelenek voltak csatlakozni a mobilhálózathoz, azaz konkrétan nem tudták telefonálásra használni készüléküket.

Szerencsére az Apple érzékelte a helyzet kínosságát és a probléma súlyosságát, és gőzerővel dolgozik a javításon, amit az iOS 8.0.2-es szoftver képében tesz majd elérhetővé. A hiba orvoslásáig mindenki visszaállíthatja készülékét a korábbi iOS verzióra, ha használni szeretné. Ehhez a gyártó hivatalos oldalán található leírást kell követni.

Nem valószínű, hogy ez a hatalmas baklövés befolyással van vagy lesz az iPhone eladásokra, hiszen a hírek szerint úgy viszik az iPhone 6 és 6 Plus modellt is, mint a cukrot.

 

 

 

[Forrás: PhoneArena]

Vissza