Módosított Android L rendszer fut majd a Project Arán

Czipperer Dia - 2014. szeptember 30.

Paul Eremenko, a projekt vezetője számolt be arról, hogy a Project Ara készüléken módosított Android L rendszer teljesít majd szolgálatot. Így a telefon moduljai kiapcsolás nélkül is cerélhetőek lesznek.

A Project Ara, vagyis a modulokból felépülő telefon első demó prototípusát a második Ara fejlesztői konferencián mutatják be decemberben, ám a piaci bevezetésre még 2015-ig várni kell. A fejlesztés még tovább folyik számos partnerrel karöltve, köztük a Quantanával, Toshibával, Rockchippel és a Foxconnal.
 


A hivatalos blogon írtak arról, hogy a készüléken módosított Android L rendszer fut majd. A rendszert a Linaróval együttműködésben fejlesztették. Paul Eremenko, a Google munkatársa és egyben a fejlesztés vezetője szerint a rendszer választásának hátterében az áll, hogy a telefon komponensekből áll össze, és ennek köszönhetően nem kell kikapcsolni a telefont ahhoz, hogy a modulokat kicseréljük. Ezek tehát még meleg állapotban is eltávolíthatók.

Az is kiderült, hogy a komponensek és a modulok egy online áruházban lesznek elérhetők, itt lesznek megtekinthetők és rendelhetők a gyártók által megálmodott összetevők.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza