Kibővült a Lenovo YOGA tablet termékcsaládja

Czipperer Dia - 2014. október 10.

Új táblagépekkel rukkolt elő a Lenovo. A YOGA termékcsalád a Tablet 2 és a Tablet 2 Pro modellekkel gazdagodott. Minkét készülék kétféle méretben és operációs rendszerrel lesz elérhető.

YOGA Tablet 2 – négy üzemmóddal

A Lenovo a korábbi három üzemmódot (kézi, döntött, állvány) új táblagépeiben egy negyedikkel bővítette. Továbbfejlesztették az állvány módnál alkalmazott kitámasztót, hogy stabilabb legyen az eszköz. A felhasználók felakaszthatják tabletüket a tartalmak megjelenítéséhez.

A teljesítmény is fontos szerepet játszott a tervezés során. A továbbfejlesztett kamera és hang funkciókat egy Intel Atom processzor támogatja, valamint kétsávos Wifi kapcsolódási lehetőséggel látták el az eszközt. A hangzásról pedig a Dolby Audio és Wolfson Master HiFi technológiával támogatott két előlapi hangszóró gondoskodik.

A kétféle képernyőmérettel (8 és 10 hüvelyk) és kétféle operációs rendszerrel kapható eszköz (Android és Windows) hátoldalán egy 8 megapixeles kamera csücsül, üzemidejét tekintve pedig akár 18 órát is bír: a 8 és 10 hüvelykes változat egyaránt. A 10 hüvelykes modellek pedig akár 4G támogatással is rendelkeznek.

YOGA Tablet 2

A Windowst választók egyéves Microsoft Office 365 előfizetést kapnak az eszközhöz, az androidos változat fedélzetén pedig a legfrissebb Android 4.4 KitKat rendszer teljesít szolgálatot.

A YOGA Tablet 2 8 hüvelykes modellje várhatóan november elejétől, a 10 hüvelykes kivitel pedig már október kapható lesz Magyarországon. A Windowst futtató, 10 és 8 hüvelykes változatok 2014 végétől lesznek elérhetők.

YOGA Tablet 2 Pro – a prémium médiahasználat jegyében

Ashton Kutcher, a vállalat termékinnovátora is közreműködött a készülék megalkotásában, amely képernyőméretét tekintve egy noteszépnek is beillene. A prémium médiahasználatra tervezett eszköz beépített Pico projektorral rendelkezik, amellyel kivetíthető az eszköz tartalma, igazi moziélményt nyújtva ezzel. A hangzásért pedig egy 8 wattos, mélynyomóval ellátott hangrendszer felel, amely négyszerese egy átlagos táblagépének. A mély basszus hangokról a hátoldali mélysugárzó gondoskodik, míg a Tablet 2-höz hasonlóan a Dolby Audio és Wolfson Master HiFi technológiák többcsatornás hangélményt biztosítanak.

YOGA Tablet 2 Pro

A Lenovo a nagyméretű táblagép megalkotása előtt fókuszcsoportos kutatást végzett, és kiderült, hogy az emberek 88%-a nagy mennyiségű digitális tartalmat fogyaszt otthon táblagépén. Ennek jegyében született meg a nagyképernyős eszköz, amelynek megjelenítője nem csak méretét tekintve kínál jobb felhasználói élményt, hanem technológia tekintetében is. A YOGA Tablet 2 Pro QHD megjelenítőt kapott (2560x1440).

A Pico projektorral pedig 16:9-es képarányú, nagyfelbontású képek, felvételek vetíthetők. Ehhez igazodik a készülék üzemideje is, ugyanis a lejátszási idő egy feltöltéssel nagyjából három óráig terjed, így egy filmet gond nélkül meg lehet vele nézni anélkül, hogy közben tölteni kellene. Ennél az eszköznél is megtalálható a negyedik, felfggesztett üzemmód, amelynek révén bárhová könnyen fel lehet akasztani.

A prémium technológiákhoz egy jó procira is szükség van: a készülék meghajtásáról éppen ezért egy negyedik generációs Intel Atom processzor gondoskodik, amelynek töb program egyidejű futását is lehetővé teszi.

A Lenovo YOGA Tablet 2 Pro várhatóan 2015 elejétől lesz elérhető hazánkban. 

További fontos jellemzők:

  • 8 megapixeles hátoldali kamera
  • 32 GB tárhely
  • microSD bővíthetőség 64 GB-ig
  • akár 15 órás akkumulátor üzemidő

 

 

Vissza