Ilyen képeket lő a Nexus 6 kamerája

Farkas Norman - 2014. október 17.

Bár a frissen bemutatott Android 5.0 Lollipop referenciamobilt még az előrendelés fázisától is napok választják el, napvilágra került egy csokornyi fotó, amit vele rögzítettek. Így a kíváncsiskodók máris megtudhatják, milyen minőségű képeket várhatnak a 6 hüvelykes óriásmobil 13 megapixeles kamerájától.

A héten teljes valójában a nagyközönség elé tárult az Android rendszer legújabb, 5.0 Lollipop verziója, s vele együtt bemutatkoztak referenciamodelljei is a Nexus 9 táblagép, illetve a Nexus 6 okostelefon képében. Mint kiderült, utóbbi készüléket abszolút felsőkategóriás hardverrel és kiemelkedő képalkotási képességekkel vértezte fel a Motorola, ám jelenleg csupán sajtóinformációkra hagyatkozhatunk az újdonság kapcsán, mivel csak október végén lesz előrendelhető, piacra kerüléséig pedig egészen novemberig várnunk kell.

A kíváncsi rajongók számára jó hírünk van, ugyanis Duan Dao, aki korábban összemérte az iPhone 6 Plus és a Nexus 6 kijelzőjének képességeit (a Nexus 6 került ki győztesen az összehasonlításból) most feltöltött egy csokornyi Nexus 6-tal készített fotót Google+ oldalára, melyek révén rögvest megtudhatjuk, hogyan muzsikál a készülék kamerája a gyakorlatban. Emlékeztetőül: egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral felvértezett és dupla LED villanóval segített kameráról van szó, melynek lelke a Sony IMX214 1/3.06”-es CMOS szenzora Exmor RS technológiával és széleslátószögű, f/2.0 fényerejű lencsével kombinálva.

 

 

A képeket elnézve a Nexus 6 kamerája igen jól teljesít. Nézegetve őket az az érzésünk támadhat, hogy a Google marketingszövege nem légből kapott duma, miszerint jó és rossz fényviszonyok között is remek képeket lehet készíteni a 13 megapixeles fénylesővel.

 

 

[Forrás: BGR]

Vissza